Sfeerverslag POPgroningen Talent Award voorronde #7 in Appingedam

Het is vrijdag 24 februari en er staan vijf gemotiveerde acts te trappelen om het podium te beklimmen. De zevende voorronde van de POPgroningen Talent Award vindt plaat in Appingedam in het sfeervolle Bar Meneer Jansen.

Roni mag als eerste en laat zijn catchy singer-songwriter liedjes horen. Hij presenteert zichzelf goed, heeft een mooi laag stemgeluid en geeft samen met zijn band al met al een prima optreden.

Als tweede komt Phoenatix met een spetterende live show met blazers, twee vocalisten en strakke groovende muzikanten. Hoewel het met zoveel mensen moeilijk is om het geluid goed voor elkaar te krijgen zetten ze een overtuigende show neer.

Shirtless heeft een symphatieke uitstraling, goede muzikanten en leuke popliedjes. Ook zij kloppen duidelijk aan de deur: wie gaat er nou door naar de halve finale?

Misschien wel de frisse jonge rockband the Mudd. Deze energieke show springt er meteen uit. Je kan duidelijk merken dat deze muzikanten doen waar ze zin in hebben, en er plezier in hebben. De zangeres is een leuke opvallende verschijning met bas en bril, de andere muzikanten passen goed in het plaatje en maakt de band tot een mooi geheel. En wie zegt dat je meer dan vier akkoorden nodig hebt om een publiek lekker uit hun dak te laten gaan?

Seafire mag de avond afsluiten en doet dat op Oasis achtige wijze, inclusief laag hangende mic en regenjas. Alleen dan gedragen deze heren zich een stuk symphatieker dan hun britse voorbeelden. En eerlijk is eerlijk, het rockt wel lekker weg.

Wie gaat er door naar de halve finales? Phoenatix!