Drukte en gezelligheid tijdens halve finale #1 POPgroningen Talent Award

Gisteravond vond de eerste halve finale van de POPgroningen Talent Award plaats in Simplon en het was weer een geslaagde avond. De opkomst was uitstekend, de acts en het publiek hadden er zichtbaar zin in.

Singer-songwriter Silke startte met een overtuigende, ingetogen set waarin haar mooie pianospel en fijne zangstem goed naar voren kwamen.  Ze is nog maar zeventien jaar oud, dat belooft wat voor de toekomst!

Als tweede was het de beurt aan MC Jooz die een veelzijdige, energieke show neerzette tezamen met DJ Lucky Bastard. Het overgrote deel van de set bestond uit typische hiphop tracks waarin het publiek uitgedaagd werd om uitbundig mee te bouncen. Verrassend was dat hij zijn vader het podium opvroeg om hem te begeleiden op akoestische gitaar tijdens twee nummers, waarvan één spoken word nummer.

De ervaren mannen van ABCeasefire speelden als derde en kwamen met een ware indie rockshow. Met hun innovatieve sounds, gelikte looks en maar liefst twee frontmannen wisten ze het publiek moeiteloos mee te krijgen.

Phoenatix sloot de avond feestend en hossend af met hun negenkoppige band. De uitstraling van de dansende zangeressen, de laidback uitstraling van de frontzanger en de strakke blazerssectie maakt dat deze band niet zou misstaan op menig festival.

Het talent spatte er vanaf deze avond maar uiteindelijk kunnen er maar twee acts door naar de finale, die op 29 april in Vera plaatsvindt. Gefeliciteerd Jooz en Phoenatix!