Finale POPgroningen Talent Award: drie hiphop acts en ska/reggaeband

Sinds een aantal jaren organiseert POPgroningen de POPgroningen Talent Award. Wat begon als een talentenjacht heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een traject waarin ontwikkeling van de acts en coaching centraal staat. Via acht voorrondes, twee halve finales in Simplon en de finale in Vera blijft er op het einde één act over die nog extra wordt gepusht door de provinciale popkoepel.

De act speelt op Eurosonic, Grunnsonic, Bevrijdingsfestival Groningen, ReitdiepPOP, Pagefestival, Keetpop, Kadepop, The Spy And The Butcher, Taribush Kuna Festival, Festival Worteldagen, Flinke Pink Festival en treedt op in de Melkweg te Amsterdam. Ook krijgt de act een coachingstraject aangeboden onder leiding van een professional uit de popmuziek, mag het deelnemen aan lesaanbod van Kunst & Multimedia (Noorderpoort) en ligt er een waardecheque van Westerhaven Muziek klaar.

Na acht voorrondes in de provincie vonden twee halve finales plaats in samenwerking met Simplon UP in Simplon. Een professionele jury selecteerde elke halve finale twee acts die door gingen naar de uiteindelijke finale in Vera die 29 april plaatsvindt. De geselecteerde acts zijn: Boyz in the Woods (hiphop), Jooz (hiphop), Manzi (hiphop) en PhoenatiX (ska/reggae). De winnaars van vorig jaar, The Movement, zal tijdens het juryberaad een optreden verzorgen.

De selectie van een aantal acts van de POPgroningen Talent Award is tot stand gekomen door een samenwerking met Kunstbende, Popsport, Urban House Groningen, Nootuitgang, StuKaFest en Graspoll.