Hiphop domineert halve finale #2 POPgroningen Talent Award

Het was weer een topavond gister in Simplon en dat was te danken aan de diversiteit aan talent dat op het podium stond en aan het enthousiaste publiek dat de acts kwam toejuichen.

Als eerste op het programma stond Loulou Elisabettie. Ze maakte er een unieke show van met haar opvallende kleding, theatrale moves en experimentele sounds. Bovendien zorgde ze voor afwisseling in haar set, door gebruik te maken van een loopstation door de begeleiding van haar vader op cello en door haar veelzijdige stemgebruik. Duidelijk is dat deze dame veel in haar mars heeft.

Manzi betrad als tweede het podium en viel op door zijn eigenheid, geloofwaardige uitstraling en strakke raps. Hij zorgde samen met zijn kompaan voor een goede podiumpresentatie en kreeg het publiek moeiteloos mee.

Boyz In The Woods kwam goed voorbereid het podium op en zorgde ervoor dat het publiek zich geen moment verveelde. Elke track kreeg men een andere selectie rappers voorgeschoteld en elke keer weer was het leuk om naar te kijken. De jury hoorde bovendien veel hitpotentie in de nummers van dit kleurrijke collectief.

MAARIS mocht de avond afsluiten en werd door velen als favoriet beschouwd. Zodra de muziek startte wisten we waarom. De band bestaat uit uitstekende muzikanten die weten hoe je een goede show neerzet. Verder is het stemgeluid van de zangeres indrukwekkend en heeft ze een prettige uitstraling.

De jury had geen makkelijke klus om te kiezen tussen al dit talent, maar koos uiteindelijk Manzi en Boyz In The Woods. Gefeliciteerd en tot 29 april in Vera!