POPgroningen organiseert 6-delige workshop serie

SKILLS & KNOWLEDGE SESSIONS: VOOR DE ONAFHANKELIJKE MUZIKANT
POPgroningen organiseert een serie workshops met diverse professionals uit de muziekindustrie. Bedacht voor de jonge popmuzikanten met een bestaande podium-act met eigen werk uit stad en provincie Groningen. Het begint allemaal met het maken van goede muziek. Alleen, wat komt daarna? Hoe zorg je ervoor dat je songs goed worden opgenomen? En hoe, waar en wanneer ga je jouw single, EP of album dan uitbrengen? Hoe zorg je ervoor dat het totaalplaatje klopt, van de muziek tot aan de uitstraling van de live show? Hoe zorg je ervoor dat je geboekt wordt voor betaalde shows? Hoe krijg je jouw hit gedraaid op de radio? Hoe verzamel je een goed team om je heen die je de juiste kant opstuurt in de jungle van de muziekindustrie? Wat moet je weten over auteursrecht, contracten, publishers, managers en boekers? Kortom: hoe zorg je ervoor dat je serieus aan de weg kan timmeren met je muziek?

Deze vragen en meer worden behandeld in een 6-delige serie workshops/sessies o.l.v. Bastiaan Nijbroek (Boxful Of Trees artist management, manager Orange Skyline en Town Of Saints). Deze sessies zijn toegankelijk voor alle jonge popmuzikanten met een bestaande podium-act uit stad en provincie Groningen. Afhankelijk van het onderwerp van de sessie worden er passende professionals en ervaren muzikanten uit regio Groningen uitgenodigd.

Skills & Knowledge Sessions #1: Je muziek opnemen
Deze eerste sessie heeft als onderwerp ‘Je muziek opnemen’ en vindt plaats op woensdag 22 maart om 19.30 uur in het pand van VRIJDAG (Walstraat 34).

Bevestigde namen:
Studio-producers
Klaas Pot, producer No Pussy Blues studio (analoge studio)
Hans Hannemann, producer Studio Twang Wolf (analoge studio); artiest
Freek van der Heide, producer; mixer (digitaal); songwriter
Bram Staats, producer Kudo studio (digitale studio)

Ervaren popmuzikanten
Sjoerd Vriesema (Stuart Mavis, artiest)
Jeppe Gooskens (Vikings in Tibet, artiest. Eigenaar Funnybones studio, Haren)
Niels van der Wielen (Orange Skyline, artiest)
Joost Dijkema (Fingerstyle gitarist, artiest)

Adres: Walstraat 34, Groningen. Toegang voor deze eerste sessie is gratis.

WIL JIJ HIERBIJ ZIJN? Meld je uiterlijk woensdag 15 maart aan via een mail naar mijke@popgroningen.nl, met daarin je voor- en achternaam, naam act en 06-nummer. Let op: Max. 2 personen per act (vanwege beperkte capaciteit).

LET OP: Aanmelden is geen garantie voor deelname i.v.m. beperkte capaciteit.