Eerste namen Muzikantendag 2017 bekend

Op zaterdag 20 mei vindt de Muzikantendag plaats in de Melkweg en Sugarfactory in Amsterdam. De eerste sprekers en panels zijn bekend. De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma en NORMA en georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP. De dag bestaat sinds 1996 en heeft als doel Nederlandse muzikanten van alle niveaus te helpen zich zakelijk en artistiek te ontwikkelen. Zo zijn er panels, clinics en flitscolleges, waar zakelijke onderwerpen aangekaart worden. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om je demo te laten beoordelen door professionals uit de muziekindustrie.

Panels, clinics en flitscolleges
In drie zalen van de Melkweg vinden er panels, clinics en flitscolleges plaats. Zo is er in samenwerking met De Slagwerkkrant een clinic van Bram Hakkens, drummer van o.a. Douwe Bob, Kyteman Orchestra en Bewilder. BAM! Presenteert het componistenpanel met o.a. Torre Florim (De Staat), Jack $hirak (Ronnie Flex, Broederliefde) en Tessa Rose Jackson. Verder zijn er panels over boekingen en management, het belang van radio voor je carrière, geldstromen en deals en publishing en syncs.

Voor het tweede jaar zijn er ook flitscolleges op de Muzikantendag. In deze TEDx-achtige korte colleges spreekt o.a. Anna Oosterling (Chef’Special & Typhoon) over succesvol promoten op Facebook. Producers Marg van Eenbergen en Pim van de Werken spreken over respectievelijk motivatie en inspiratie en muzikale innovatie. Andere sprekers zijn onder meer Jan van der Plas (OOR / Muzikantengids) en Jasper van Vugt (Herman Brood Academie / OOR).

Neem je demo mee en laat deze beoordelen
De Muzikantendag is dé ontmoetingsplek voor ambitieuze muzikanten en de muziekindustrie. Bezoekers kunnen direct in 1-op-1 gesprekken hun muziek pitchen bij professionals uit de muziekindustrie. Meer dan 70 muziekprofessionals zijn aanwezig op deze dag om feedback te geven op je muziek. Daarbij moet je denken aan boekers, managers, producers, A&R managers van platenmaatschappijen, journalisten, pluggers, radiomakers en programmeurs.

In totaal worden er meer dan 850 demo’s beluisterd tijdens de Muzikantendag door vertegenwoordigers van o.a. NPO 3FMDWDDNPO Radio 2FunXAgents After AllUniversal MusicRock ‘n’ Roll Highschool3VOOR12Friendly FireNoah’s ArkPoprondePunaAT BookingsPinguin RadioRadar AgencyBMG Talpa Music en MassiveMusic.

Kom op tijd, want bij binnenkomst kun je meteen meerdere afspraken maken voor de demospreekuren, maar vol=vol. Bij binnenkomst kun je ook je muziek inleveren in de hoop gedraaid te worden tijdens één van de twee grote demopanels. Voor een volle zaal wordt je demo publiekelijk beoordeeld door een panel van professionals. Neem dus meerdere cd’s of usb sticks mee met je muziek!

Academy
Wie zich goed wil voorbereiden op de Muzikantendag, kan terecht op www.muzikantendag.nl/academy. Op deze website staan de belangrijkste onderwerpen in de muziek uitgelegd door experts, met video’s, voorbeelden en tips.
Blijf je zitten met vragen over auteursrechten, dan kun je ook terecht op de Muzikantendag bij de tafels van Buma en NORMA om in direct contact met hun medewerkers antwoord te krijgen op je vragen over lidmaatschap of je afrekeningen.

Informatie
Muzikantendag 2017
Zaterdag 20 mei, 11:00 – 18:00 uur
Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, 1017 PH Amsterdam

Kaartverkoop
Kaarten kosten €15,- en zijn te koop via www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma of NORMA? Dan krijg je gratis toegang. Meld je aan via www.bumastemra.nl of via www.stichtingnorma.nl.

Over de Muzikantendag
De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma en NORMA. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP, in samenwerking met POPnl, Musicmaker, Interface, De Bassist, De Gitarist, De Slagwerkkrant, de Melkweg en Sugarfactory. Meer info: www.muzikantendag.nl.