Skills & Knowledge Sessions #2: Hoe kom ik aan optredens?

POPgroningen organiseert een serie workshops met diverse professionals uit de muziekindustrie. Bedacht voor de jonge popmuzikanten met een bestaande podium-act met eigen werk uit stad en provincie Groningen. In deel twee zal worden behandeld hoe je als band aan optredens kan komen en wat je daarvoor allemaal moet doen.

Skills & Knowledge Sessions #2: Hoe kom ik aan optredens?
Deze tweede sessie heeft als onderwerp ‘hoe kom ik aan optredens?’ en vindt plaats op woensdag 19 april in het pand van VRIJDAG (Walstraat 34). 19.30u deuren open. 20.00u aanvang.

Panel
Peter Dijkstra (programmeur Oerol, Welcome to the Village, Simplon)
Sjors Kiewiet (programmeur Poppodium Het Bolwerk en MadNes festival)
Marcel Duzink (boeker management- en boekingskantoor Muzink)
Janna Albada (boeker Agents After All)
Harmen Ridderbos (Town of Saints)

WIL JIJ HIERBIJ ZIJN? Meld je uiterlijk tot en met woensdag 12 april aan via een mail naar mijke@popgroningen.nl, met daarin je voor- en achternaam, naam act, een link naar je muziek en 06-nummer. Let op: Max. 2 personen per act (vanwege beperkte capaciteit). Adres: Walstraat 34, Groningen. Toegang voor deze sessie is gratis.

Wees er snel bij, er zijn niet veel plekken beschikbaar!

LET OP: Aanmelden is geen garantie voor deelname i.v.m. beperkte capaciteit.

Skills & Knowledge Sessions
Het begint allemaal met het maken van goede muziek. Alleen, wat komt daarna? Hoe zorg je ervoor dat je songs goed worden opgenomen? En hoe, waar en wanneer ga je jouw single, EP of album dan uitbrengen? Hoe zorg je ervoor dat het totaalplaatje klopt, van de muziek tot aan de uitstraling van de live show? Hoe zorg je ervoor dat je geboekt wordt voor betaalde shows? Hoe krijg je jouw hit gedraaid op de radio? Hoe verzamel je een goed team om je heen die je de juiste kant opstuurt in de jungle van de muziekindustrie? Wat moet je weten over auteursrecht, contracten, publishers, managers en boekers? Kortom: hoe zorg je ervoor dat je serieus aan de weg kan timmeren met je muziek?

Deze vragen en meer worden behandeld in een zesdelige serie sessies o.l.v. Bastiaan Nijbroek (Boxful Of Trees artist management, manager Orange Skyline en Town Of Saints). Deze sessies zijn toegankelijk voor alle jonge popmuzikanten met een bestaande podium-act uit stad en provincie Groningen. Afhankelijk van het onderwerp van de sessies worden er passende professionals en ervaren muzikanten uit regio Groningen uitgenodigd.

De Skills & Knowledge Sessions en POPgroningen zijn powered by VRIJDAG.

Foto: Orange Skyline © Floris Duijn