Benefiet De Rijdende Popschool

De Rijdende Popschool zal in het middagprogramma van het EchtErik Festival op 17 juni in Martiniplaza alle bandjes met leerlingen uit Groningen en Drenthe laten optreden in Martiniplaza. Het festival is namelijk opgezet als een benefietevenement voor De Rijdende Popschool. Naast heel veel optredens van bekende bands, artiesten en veel jong talent, worden er op het festival ook workshops en lezingen over popeducatie en popcultuur gegeven.

“Er komen dus heel veel van onze leerlingen naar Martiniplaza die dag. We willen dat het een onvergetelijke ervaring voor ze wordt en daarom gaan we ervoor dat er zoveel mogelijk te beleven en te leren is die middag. Ook sluiten we die dag ons bijdrage aan Kinderen Maken Muziek (derde editie) af met een slotconcert, waarbij ook het project “De Band” uit Borger zich zal presenteren.” Aldus Niels Steenstra van De Rijdende Popschool.

Crowdfunding
Voor het middagprogramma zijn ze via Voordekunst een crowdfunding gestart. Het geld dat daarmee ingezameld wordt gaat De Rijdende Popschool gebruiken voor de organisatie van leuke workshops voor de kinderen die dag en de organisatie van speciale projecten waarin leerlingen uit verschillende dorpen samenwerken en -spelen met professionals. Ook kan op deze manier de toegangsprijs voor het festival voor de familie van de leerlingen laag gehouden worden.

Doneren kan op Voordekunst. Je kan daar mooie tegenprestaties mee verdienen, zoals een t-shirt ontworpen door Merijn Jansen, maar bijvoorbeeld ook vrijkaartjes voor het festival. Kaarten zijn hier te bestellen.

Congres
’s Middags is er ook nog een congres rondom popeducatie voor geïnteresseerden in popmuziek, onderwijs, beleidsmakers. Kaarten voor dat congres kun je bestellen via deze link.