Crowdfundingsactie voor lustrumconcert De Rijdende Popschool

De Rijdende Popschool bestaat op 25 mei 2017 5 jaar! Ter gelegenheid van dit lustrum gaat de stichting iets heel speciaals doen! Alle meer dan 300 leerlingen van de 22 Popscholen in Groningen en Drenthe gaan 17 juni optreden in Martiniplaza tijdens het EchtErik Festival. Niet alleen mogen alle leerlingen komen spelen, het festival is door radioprogramma ‘EchtErik’ opgezet als benefiet voor De Rijdende Popschool en de opbrengst zal dan ook naar deze stichting gaan.

Om 17 juni tot een onvergetelijke dag te maken wil De Rijdende Popschool ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk te beleven is voor de leerlingen. Daarom is er via het platform Voordekunst.nl een crowdfundingsactie opgezet. Het geld dat daarmee ingezameld wordt gaat De Rijdende Popschool gebruiken voor de organisatie van leuke workshops voor de kinderen die dag en de organisatie van speciale projecten waarin leerlingen uit verschillende dorpen samenwerken en -spelen met professionals. Ook kan op deze manier de toegangsprijs voor het festival voor de familie van de leerlingen laag gehouden worden.

In 2011 lanceerde Koningin Máxima het programma Kinderen Maken Muziek, met als doel kinderen in groepsverband een muziekinstrument te leren bespelen. De Rijdende Popschool heeft ook dit jaar meegedaan aan het programma en organiseert in dat kader op 17 juni het slotconcert voor Drentse en Groningse deelnemers. Ook dit slotconcert vindt plaats tijdens het EchtErik Festival waaraan ook het project ‘De Band’ uit Borger meedoet en zich  zal presenteren.

Door een bijdrage te doen via de crowdfundingsactie kunnen donateurs helpen om 17 juni tot een onvergetelijke dag te maken voor de leerlingen en andere bezoekers. Met een donatie vanaf €25,- kan ook leuke tegenprestatie verdiend worden, zoals vrijkaartjes voor het festival of een uniek T-shirt, ontworpen door Merijn Jansen.

Wilt u ook dat de leerlingen van De Rijdende Popschool een onvergetelijke dag hebben? Dan kunt u een donatie doen via deze link