EchtErik: Hét festival voor Noord Nederlands Poptalent in Martiniplaza!

Radioprogramma EchtErik organiseert op 17 juni 2017, in samenwerking met het Netwerk Popeducatie en Martiniplaza hét festival voor Noord Nederlandse Popmuziek en Popeducatie: het EchtErik Festival!  Het belooft een bijzondere dag te worden vol lezingen, workshops en vooral veel live muziek!

Tijdens dit festival wordt ook het 5-jarig bestaan van De Rijdende Popschool uitgebreid gevierd. Alle (oud-) leerlingen worden uitgenodigd om te komen optreden. Ook vindt het slotconcert van Kinderen Maken Muziek voor Drentse en Groningse deelnemers plaats, waaronder een presentatie van het project ‘De Band’ uit Borger. Daarnaast zullen er optredens plaatsvinden van onder meer Electropoëzie (met Harmen Ridderbos van Town of Saints), Robin IJzerman, Avery Plains, Silke, The Big Top en City of Life. Meer namen zullen nog volgen, dus houd hun website en sociale media in de gaten!

Naast alle optredens die er te zien zijn, worden er lezingen gegeven door onder andere professor cultuureducatie Evert Bisschop Boele, kunsteconoom Pim van Klink en WORM-directeur Jan Pier Brands. Er worden diverse workshops georganiseerd, en je kunt kennismaken met nieuwe innovatieve interactieve vormen van popeducatie. HubTower is een mobiele ‘‘band in a box’’ en MusicMonster is een concept van Kunstenschool ZG. Daarnaast zullen er tijdens het festival en aantal ‘Rockumentaries’ getoond worden op verschillende plekken. Kortom: voor iedereen van jong tot oud is er iets te beleven op deze dag! EchtErik heeft het festival deels opgezet als benefietevenement voor De Rijdende Popschool en een deel van de opbrengst gaat dan ook naar deze stichting. Radioprogramma EchtErik doet op meer dan 10 regionale zenders live verslag van dit festival.

Het Echterik Festival wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking met Muziek Organisatie Noord, Simplon, de muziekopleiding van ROC Noorderpoort, BUMA Music Academy, Het Poëziepaleis, Kunstbende en Filmcollectief Groningen.

Wil je op de hoogte blijven van het EchtErik Festival? De laatste ontwikkelingen zijn te vinden op hun website en sociale media. Tickets zijn verkrijgbaar via MartiniPlaza en www.echterikfestival.nl.