Finale POPgroningen Talent Award 2017 in teken van hiphop

Op zaterdag 29 april vond in Vera de finale van de POPgroningen Talent Award plaats. Vier Groninger acts mochten spelen voor de titel en werden beoordeeld door een professionele jury. De jury bestond uit Peter Weening (muziekprogrammeur van Vera), Peter van der Heide (muziekjournalist Dagblad van het Noorden), Geert van der Velde (o.a. The Black Atlantic, Black Oak), Doortje Hiddema (manager bij SPEC Entertainmanent van Ronnie, Boef, Bokoesam en Keizer, frontvrouw LGHTNNG) en Floris Jonker (mede-eigenaar Kudo Studio, producer ‘What Happened’ van Dope D.O.D. en tourmanager Kraantje Pappie). De avond werd gepresenteerd door Johannes Peetsma (The Given Horse).

Jooz

Jooz trapte af met goed georganiseerde show waarin zijn gevoel voor showmanship goed naar voren kwam. Naast strakke raps en diversiteit in zijn teksten kwam Jooz met een co-optreden van zijn vader; een spoken word moment; ninja dansers betraden het podium en er knalden confettiguns.


Foto: Shali Blok

Manzi
Manzi bracht een geoliede show met fijne beats, goede flows en passende backup partijen van zijn back-up MC/zanger; DJ en gast-gitarist. Bovendien werd er op een natuurlijke manier gebruik gemaakt van het podium. Al met al een geloofwaardig optreden waarin de energie goed werd overgebracht op het publiek.

Foto: Shali Blok

Boyz In The Woods
Hiphopcollectief Boyz In The Woods brachten veel diversiteit: visueel gezien en muzikaal gezien. Ook in dit geval kon het publiek luisteren naar goede producties en hitgevoelige tracks. Er zat een prettig verloop in het optreden met rustmomenten en energieke momenten.

Foto: Shali Blok

PhoenatiX
PhoenatiX kunnen we zien als een uitstekende ska/reggae feestband. We zagen goede muzikanten die plezier uitstraalden en een echte eenheid vormden. Zowel visueel als muzikaal gezien was het een feestje. De mensen in het publiek hadden het zichtbaar naar hun zin. 

Foto: Shali Blok

The Movement
The Movement, Talent Award houder van 2016 liet nog eens zien waar ze goed in zijn: het publiek uit zijn dak laten gaan met een strakke rockshow.


Foto: Shali Blok

Uitslag

Terwijl de jury zich voor een laatste keer terugtrekt om tot een besluit te komen, speelden de winnaars van vorig jaar, The Movement, een set voor het wachtende publiek. Natuurlijk had de jury het moeilijk. Het kwaliteitsverschil van de acts was klein dus er moesten zware afwegingen worden gemaakt. Toch kwam de jury gezamenlijk tot een unanieme keuze. De POPgroningen Talent Award gaat dit jaar naar Boyz In The Woods.

Optredens, coaching, deelname lesaanbod en waardecheque
De act verdient hiermee een deelname aan de SENA performers POPnl Awards in de Melkweg in 2018, een optreden op Eurosonic 2018, Grunnsonic 2018, ReitdiepPOP, Pagefestival, Keetpop, Kadepop, The Spy And The Butcher, Taribush Kuna Festival, Festival Worteldagen, Festival Hongerige Wolf en Flinke Pink Festival. Ook krijgt de act een coachingstraject aangeboden onder leiding van een professional uit de popmuziek, mag het deelnemen aan lesaanbod van Kunst & Multimedia (Noorderpoort) en ligt er een waardecheque van Westerhaven Muziek klaar.

Benieuwd geraakt naar Boyz in the Woods? Ze treden binnenkort op tijdens Bevrijdingsfestival Groningen, op de Sena Talent Stage.

De selectie van een aantal acts van de POPgroningen Talent Award is tot stand gekomen door een samenwerking met Kunstbende, Popsport, Urban House Groningen, Nootuitgang van USVA, StuKaFest en Graspoll van Graspop.


Foto: Shali Blok