Programma Muzikantendag 2017 compleet

Het programma van de Muzikantendag is compleet. Op zaterdag 20 mei komen meer dan 100 professionals uit de Nederlandse muziekindustrie naar de Melkweg en Sugarfactory in Amsterdam. Ambitieuze muzikanten kunnen hun muziek pitchen bij meer dan 70 professionals in het Demospreekuur. Tijdens diverse panels en clinics leren muzikanten hoe ze onder andere geld verdienen met hun muziek, hoe zij zichzelf online het beste kunnen promoten en wellicht worden ze wel ontdekt als hét nieuwe talent.

Bijna 1000 luisterbeurten in het Demospreekuur
De Muzikantendag is de plek om je muziek te pitchen bij muziekprofessionals. Boekers, managers, platenmaatschappijen, journalisten, publishers, pluggers, radiomakers en programmeurs zitten klaar om the next big thing te ontdekken en feedback te geven aan muzikanten, zodat die hun muziek naar een hoger plan kunnen tillen.

Met vertegenwoordigers van o.a. Universal Music, NPO 3FM, 3voor12, Friendly Fire, Pinguin Radio, Top Notch, Downtown Music Benelux, Hedon, DWDD, MassiveMusic, Talpa BMG Music, NPO Radio 2, NPO FunX, Agents After All, Melkweg, Popronde, Sony/ATV Music Publishing, AT Bookings, Pinguin Radio, Noah’s Ark en Puna hebben we meer dan 75 professionals voor je klaar zitten. Met bijna 1000 luisterbeurten biedt de Muzikantendag optimaal de ruimte muziek te pitchen aan de muziekindustrie.

Niet één, maar twee demopanels
Naast het demospreekuur, sluit de Muzikantendag altijd af met een demopanel. Dit jaar zijn er niet één, maar twee demopanels tijdens de Muzikantendag. In het hiphop en urban demopanel zitten Farid Benmbarek (Top Notch), Jack $hirak (producer Ronnie Flex, Broederliefde), Eric van Holland (NPO FunX) en Gaétan van de Sande (Gaétan Consultancy). Moderator van het panel is Erwin Vogel (Pinguin Tune Support).

In het afsluitende demopanel nemen dit jaar Dieuwertje Heuvelings (Spotify), Diederik van Zessen (NPO 3FM), Arjan de Ruiter (NPO Radio 2) en Maarten Middendorp (Agents After All) plaats. Moderator van dienst bij dit panel is Jasper van Vugt (OOR, Herman Brood Academie).

Panels, flitscolleges en clinics
De Muzikantendag is ook dé plek om informatie in te winnen over het professionele leven van een muzikant. Muzikanten kunnen terecht bij diverse panels, flitscolleges en clinics. Onderwerpen over welke stappen je moet zetten om door te breken, hoe je met je muziek op de radio komt of wanneer een boeker of manager interessant kan zijn voor je carrière, komen langs bij de diverse panels die in de Melkweg te vinden zijn. Daarnaast is drummer Bram Hakkens, die je kunt kennen van zijn werk bij Kyteman, Douwe Bob of Bewilder, in samenwerking met de Slagwerkkrant aanwezig om een drumclinic te geven waarin hij alles vertelt over zijn set-up.

Naast de panels en clinics bieden we ook dit jaar talentvolle muzikanten handige informatie aan met behulp van negen flitscolleges. Muzikanten kunnen hier kennis opdoen over o.a. het succesvol promoten op social media door Anna Oosterling (Chef’Special, Typhoon, Get Your Act Together). Producer Marg van Eenbergen komt vertellen over de inspiratie en innovatie die nodig is bij het schrijven van muziek. Mars Mertens van Songflow vertelt je alles over hoe je muziek op online kanalen als Spotify en iTunes komt. Meer informatie over de panels, flitscolleges en clinics vind je op de website van de Muzikantendag: www.muzikantendag.nl. Hier is ook het blokkenschema voor zaterdag 20 mei te vinden.

Muzikantendag Academy
Wil je je goed voorbereiden? Op www.muzikantendag.nl/academy staan de belangrijkste onderwerpen in de muziek uitgelegd door experts, met video’s, voorbeelden en tips.

Muzikantendag After
Na afloop van de Muzikantendag is er ook nog een afterborrel in de Sugarfactory in Amsterdam. Deze start om 18:00 uur. Er zal beperkt plek zijn, dus wees op tijd als je hier bij wilt zijn. De after wordt georganiseerd in samenwerking met Downtown Music Benelux en Songflow. Tijdens de avond treden twee bands op.

Op een rijtje
Muzikantendag 2017
Zaterdag 20 mei, 11:00 – 18:00 uur
Melkweg, Lijnbaansgracht 234A, 1017 PH Amsterdam

Kaartverkoop
Kaarten kosten €15,- en zijn te koop via www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma of NORMA? Dan krijg je gratis toegang. Meld je aan via www.bumastemra.nl of via www.stichtingnorma.nl.

Over de Muzikantendag
De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma en NORMA. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, Musicmaker, Interface, De Bassist, De Gitarist, Slagwerkkrant, de Melkweg, Sugarfactory, Songflow en Downtown Music Benelux. Meer info: www.muzikantendag.nl.