Timetable Local Heroes Stage tijdens Bevrijdingsfestival

A Fugitive, Model Depose, LGHTNNG, Joost Dijkema, Electropoëzie, Kinoo, Haas, Hollow Men en We Love You Sally Lightfoot zijn bevestigd voor het Local Heroes-podium van Bevrijdingsfestival Groningen. Het programma, dat is samengesteld door POPgroningen, kende nog één lege plaats. Deze is gereserveerd voor Jooz, één van de finalisten van de POPgroningen Talent Award. Winnaar Boyz in the Woods speelt op de SENA Performers Stage om 18 uur.

Timetable:
13.00 – 13.30 Joost Dijkema
14.00 – 14.30 We Love You Sally Lightfoot
15.00 – 15:30 Haas
16.00 – 16:30 Kinoo
16.55 – 17.00 5 voor 5 moment
17.00 – 17:30 Jooz
18.00 – 18:30 Hollow Men
*18.00 – 18:30 Boyz in the Woods (Sena Performers Stage )
19.00 – 19:30 A Fugitive
20.00 – 20:30 Model Depose
21.00 – 21.30 LGHTNNG
22.15 – 23.00 Electropoëzie

* Let op: winnaar van de POPgroningen Talent Award 2017, Boyz in the Woods, staat op de Sena Performers Stage om 18.00u.

Achter A Fugitive schuilt Rosan Rozema, bekend van The Future’s Dust. Meer dan alleen ‘een meisje met gitaar’ combineert Rosan drumcomputers, zware galmende drums en ambient synths en gitaren met intense vocalen.

Model Depose maakt door new wave en synthpop geïnspireerde popsongs, die samensmelten met techno-, electro- en rockinvloeden. Debuutalbum Splitting Light verscheen op het gerenommeerde Duitse electrolabel Trisol. Ook LGHTNNG bevindt zich in de electro- hoek. Zonder gedateerd te klinken brengt de band electropop die stoelt op de 80’s. Electropoëzie, bestaande uit Hans Hoeverloo (gedichten) en De Ridderbaas (beats), sluit het podium af.

Joost Dijkema is één van de weinige jonge fingerpick-gitaristen in Nederland. In december verscheen debuutalbum Sacred Revelations, een plaat die de luisteraar meeneemt op reis langs melancholieke lonerfolk en intense gitaarcomposities.

Ook nieuwkomers Kinoo, Hollow Men en We Love You Sally Lightfoot treden op. Kinoo speelt coming of age-liedjes die refereren aan 70’s krautrock. Hollow Men brengt alternatieve rock, waarbij de akoestische gitaar het vertrekpunt vormt. Indieband We Love You Sally Lightfoot had het debuutalbum weliswaar al zes jaar op de plank liggen, maar is nu klaar om het naar buiten te brengen.

Met de toevoeging van Haas, Jooz en Boys in the Woods staat er ook hiphop op het programma. Dankzij zijn melodieuze raps en pakkende refreintjes valt hij eveneens bij popliefhebbers in de smaak. Puur in zijn woordkeuze, extravert en doeltreffend is Haas, mét band, eentje om in de gaten te houden.

Finalist van de POPgroningen Talent Award Jooz is een creatieve duizend poot die momenteel furore maakt als Rapper , MC , Songwriter & Spoken Word Artiest. Met zijn unieke sound, vloeiende moves en een flinke dosis aan energie gaat sowieso een strakke performance afleveren.

Winnaar van de POPgroningen Talent Award 2017, Boyz in the Woods, staat op de Sena Performers Stage om 18.00u. Dit hiphop collectief, onstaan mede dankzij Urban House Groningen zal hier hun pakkende tracks en diversiteit ten gehore brengen. 

Meer programma
Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 nationale en internationale acts, verspreid over 6 podia. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema ‘Geef vrijheid door’. Het gratis festival komt mede tot stand dankzij de steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het vfonds.