Hit the North brengt 3 Groningse acts op ESNS

Hollow Men, Boyz In The Woods en FENN krijgen een jaar lang ondersteuning van Hit The North, een nieuw en uniek talentontwikkelingstraject dat ze op de podia van ESNS, Into The Great Wide Open (ITGWO) en een van de Noorderlijke Bevrijdingsfestivals brengt.

Hit The North is een project bedacht door Ferry Roseboom (Excelsior Recordings/ ITGWO) dat wordt uitgevoerd onder de vlag van ESNS samen met de drie noordelijke popkoepels: Kunst en Cultuur Drenthe, POPgroningen en Friesland Pop. Naast de drie Groningse acts, worden ook zes acts uit Friesland en Drenthe ondersteund.

Er worden vier intensieve bootcamps georganiseerd verspreid over het jaar, die de artiesten voorbereiden op mijlpalen tijdens het traject. Tijdens deze bootcamps wordt er samen met professionele muzikanten en professionals uit de muziekinsdustrie intensief gewerkt aan artistieke ontwikkeling. De eerste bootcamps zijn op 17, 18 en 19 november in poppodium Neushoorn in Leeuwarden en staan in het teken van optreden op Eurosonic 2018. Zie hier het Neushoorn event op 17 nov.