Groninger popmeeting 2017: Community

Dinsdagavond 19 december vond de vijfde provinciebrede Groninger popmeeting plaats, georganiseerd door POPgroningen in OOST.

De avond begon met een welkomswoord door Bram Steenhuis (medeoprichter Nachtclub & podium OOST) met een introductie over OOST. Naast nachtclub is OOST een kleine hechte community die regelmatig evenementen organiseert die passen bij hun doelgroep. Steenhuis vertelde ook over de toekomstplannen van OOST.

Vervolgens gingen de genodigden uit elkaar in groepen om zo nader kennis te maken en om hun skills, ervaringen, tips & tricks, ideeën en ontwikkelingen te bespreken. Verscheidene thema’s kwamen aan bod, waarbij de term ‘community’ centraal stond.

Na een korte pauze begon de presentatie van Jan Pier Brands (directeur van Worm Rotterdam) over ‘Het podium als hybride omgeving’.

Vervolgens besprak het panel onder leiding van Bastiaan Nijbroek de vraag ‘Wat kan popcultuur bijdragen aan lokale gemeenschappen?’ Het panel bestond uit Jan Pier Brands, Bram Steenhuis en Bonnie Kirkels (Kytopia, Grasnapolsky). Hierbij werden ook verschillende perspectieven op de term community belicht. Tot slot was er als gezamenlijke afsluiter een borrel.

In 2018 zal weer een Groninger popmeeting in het najaar plaatsvinden.

De Groninger popmeeting wordt mede mogelijk gemaakt door VRIJDAG.

Foto’s door: Joost Nuijten