Provincieronde POPgroningen Talent Award: bijna 40 shows op 8 locaties

Op elke vrijdag en zaterdag in februari krijgen bijna 40 acts – afkomstig uit verschillende hoeken van de provincie
Groningen – de kans om hun muzikaal talent te tonen. De diversiteit van de acts is enorm. Uit de vele aanmeldingen zijn er o.a. bands, singer-songwriters en rappers geselecteerd. De eerste 10 optredens zijn op vrijdag 2 (Veendam) en zaterdag 3 februari (Zuidhorn). Starttijd: 20.00 uur. Toegang is gratis.

Optreden en talentontwikkeling
Vanaf dit jaar staat de POPgroningen Talent Award in het teken van optreden in combinatie met talentontwikkeling. Het wedstrijdelement zoals gebruikelijk bij een talentenjacht of bandwedstrijd wordt zoveel mogelijk vermeden. Na ieder optreden zullen coaches op een informele manier in gesprek gaan met de acts om zo sterke punten en ontwikkelingspunten uit te lichten.

Drie rondes: provincieronde, stadsronde, eindronde
De POPgroningen Talent Award bestaat in totaliteit uit drie rondes; namelijk de provincieronde op 8 locaties in de provincie, de stadsronde in Simplon (8 en 15 maart) en de eindronde in Vera (20 april). In elke ronde wordt een selectie gemaakt van acts die een extra coachingstraject mogen volgen. De houder van de POPgroningen Talent Award presenteert zich uiteindelijk op festivals zoals Bevrijdingsfestival Groningen, Grunnsonic en Eurosonic en zal een jaar lang worden gecoached door een professional uit het werkveld.

Data en locaties provincieronde
Vrijdag 2 februari – Jongerencentrum Break in Veendam
Zaterdag 3 februari – Buurtcentrum Avalon in Zuidhorn
Vrijdag 9 februari – Café Carambole, Winschoten
Zaterdag 10 februari – Café de Buurvrouw, Leek
Vrijdag 16 februari – Café de Twee, Stadskanaal
Zaterdag 17 februari – De Pluu, Winsum
Vrijdag 23 februari – Bar Meneer Jansen, Appingedam
Zaterdag 24 februari – JC Express, Uithuizen

Line-up provincieronde
De line-up van de provincieronde POPgroningen Talent Award is mede tot stand gekomen in samenwerking met Graspol, Kunstbende, Nootuitgang en Stukafest en bestaat uit: Merel Bakker, Sheepskin Wolves, Seafire, Untold Stories, Waan van de Dag, Curnoi, Jan-Anne van der Wel, Moonwitch, BIZZ, Face Card, Loon, Black Melon, Cirrus Minor, LEAP, Radicle, Delorax, Don’t Eat Yellow Snow, Sietske Wiersma, 70 Mile House, Abalone, Tundra Pack, The Sexy Spooners, Fhillybadass, The Mudd, Shoyu, Laws of Motion, Roni, De Nachtwinkel, Double Bass Theory, The Buzz, Lil Denzo, Cutting Grass, Lesley Baker, Error, Doggy Back Writers.