SFEERVERSLAG GRUNNSONIC DAG 2 – donderdag 18 januari

Lees hier het sfeerverslag van dag 2 van Grunnsonic!

© Marielle Hensums

Small Town Bandits

De tweede avond begint in café de Walrus met Small Town Bandits. Het viertal maakt muziek die lekker in het gehoor ligt. Bij het nummer When I go home zingt het publiek ook lekker mee. “Mooi koortje hoor, te gek!”, zegt de zanger.

© Johan Wolfard

Ten Years Today

In Cleopatra zet Ten Years Today een knallende openingsact neer. De muziek van deze band heeft overwegend een hoog tempo met aanstekelijke riffs, maar de leden laten ook horen dat ze een kleinere ballad kunnen spelen. Door hun enthousiasme en bevlogenheid is het haast onmogelijk om stil te blijven staan en het publiek doet dan ook heerlijk mee. De toon in Cleopatra werd werd hiermee gezet en het publiek werd goed opgewarmd voor de verdere avond.

© Jan Halmingh

The Baby Salad

In de Walrus is het inmiddels drukker geworden. De jongens van The Baby Salad staan ontspannen op het podium en gaan op in hun eigen muziek. Atmosferische geluiden zorgen voor een mysterieus effect en op de eerst rij wordt lekker meegedanst.

© Marielle Hensums

The Desmonds

Even later beklimmen de leden van The Desmonds het podium in Cleopatra. Ook deze mannen weten hoe ze moeten knallen. Het publiek gaat helemaal los; er wordt volop meegezongen met hun vrolijke nummers, gedanst op hun uptempo ritmes en zelfs gecrowdsurft. De gitaren kregen geen rust bij deze band met punk-attitude. Dat gaf Cleopatra een goede sfeer om helemaal op te gaan in de harde muziek.

© Johan Wolfard

Meadowlake

In de Walrus begint Meadowlake rustig en ingetogen aan hun eerste nummer. Hoewel de overgangen tussen de nummers soms wat lang duren, is het wel het wachten waard: de muziek van Meadowlake heeft een fijn vol geluid met mooie teksten.

© OZIEZO fotografie, Pablo ter Borg

Hollow Men

Warhol was vol toen de leden van Hollow men hun eerste akkoorden aansloegen en de mensen bleven binnenstromen gedurende de show. De band zette een gevarieerd optreden neer. De leden wisten sfeer te maken met heerlijke rockritmes, maar kregen het publiek ook mee op de meer ingetogen nummers. Dit alles met prachtige meerstemmige vocalen. Een heerlijk begin van de avond in Warhol.

FLCTS

In het overvolle Cleopatra is het na The Desmonds tijd voor FLCTS. Er zit een goede opbouw in de muziek die overigens een stoere ondertoon heeft. FLCTS zet een goede show neer met dans, gave lichten en vette beats.

© OZIEZO fotografie, Pablo ter Borg

Sexton Creeps

In de Walrus is het ook nog gezellig druk en de Sexton Creeps weten de sfeer er lekker in te houden. De mannen staan zelfverzekerd op het podium en zetten een mooie show neer.

© Danny Zwols

The Black Cult

De laatste act van de donderdag is The Black Cult.  De mannen hebben hun Facebook-uitspraak eer aangedaan. Na zeker een jaar lang stilte, bewees de band het maar al te goed: The Black Cult is niet dood!  Een lekkere comeback voor de band en een prachtige afsluiter in Warhol!

Ook de tweede dag van Grunnsonic was geslaagd! Vandaag is het alweer de laatste dag! Vanavond spot je Haas, Ohslo, Sascha Elisah, Lars Koehoorn, MAARIS, Jooz, Mulu, Boyz in the Woods, Hackberry, Hache, Avery Plains, Hoist the Colours, Inge van Calkar en Hoppah op maar liefst 5 verschillende locaties in de stad: Warhol, Buckshot, Sunny Beach, Walrus en Pakhuis. Starttijd: 20.30 uur in de Walrus.

Geschreven door Nienke Bak en Pia Oevering in opdracht van POPgroningen.