SFEERVERSLAG GRUNNSONIC DAG 3 – vrijdag 19 januari

Lees hier het sfeerverslag van dag 3 van Grunnsonic 2018!

© Johan Wolfard

Hackberry

De laatste avond van Grunnsonic begint in een goed gevuld café de Walrus, waar Hackberry de grond doet beven met dynamische gitaarspel. Dit is het soort instrumentale muziek waar niet aan valt te ontkomen. Met lange muzikale lijnen en lage tonen wisten zij de ware rockliefhebbers tevreden te stellen.

© Willem Gispen

 Hache

Hachezorgde daarna voor een heel andere beleving in de Walrus. Een muzikale smeltkroes waarbij het mengsel soms leek over te koken. Ook hier horen we gitaren en stuwende ritmes maar nu met zang. In dit geval zangpartijen die zich af en toe op de grens van waanzin lijken te bewegen. Opvallend is dat de extravertheid van de zanger en introvertheid van de gitariste een vreedzaam verbond lijken aan te gaan.

© Danny Zwols

Haas

Nog voordat Haas zijn set begint in Warhol verzamelen zich al veel mensen rond het podium. Gedurende de show komen er bovendien steeds meer mensen binnen. De Nederlandstalige rap is lekker toegankelijk en de band weet het publiek goed mee te krijgen.

© Marielle Hensums

 Sascha Elisah

In Buckshot laat Sascha Elisah het fijne geluid horen wat we van haar gewend zijn, maar nu met ondersteuning van haar band. De extra begeleiding geeft haar muziek een voller geluid. Het publiek in Buckshot staat heerlijk te luisteren.

 

© Willem Gispen

 Avery Plains

In de Walrus was het inmiddels de beurt aan Avery Plains, een vierkoppige formatiedie al een heel muzikaal leven achter de rug heeft. En dat was te merken. Met gemak slalomden zij vanuit hun verschillende muzikale achtergronden door hun repertoire. Zowel de temperatuur als de gemiddelde leeftijd van het publiek was intussen flink opgelopen. En zo kreeg ook dit optreden een warme onthaal.

© Danny Zwols

 Inge van Calkar

In het Pakhuis is het iets voor elven de tijd voor het optreden van Inge van Calkar. Ze zet een goede set neer samen met haar band en ze is – as promised – stijlvol gekleed in het wit.

© Marielle Hensums

 Lars Koehoorn

In Buckshot begint even later Lars Koehoorn aan zijn optreden. Net als Sascha Elisah, heeft Lars  voor de gelegenheid zijn band meegenomen. Beneden in Buckshot zet hij een prima set neer. Lars heeft plezier in het spelen van zijn radio-vriendelijke liedjes en het publiek geniet zichtbaar.

© Willem Gispen

 ohslo

In Warhol is inmiddels een heel andere wereld gecreëerd. Dave Sorry en Nanne Hil nemen je mee tussen de lakens van hun slaapkamer. Je kunt helemaal wegdromen met de door synthesizers en door henzelf voortgebrachte klanken. De eigenzinnige presentatie wordt ondersteund met geprojecteerde beelden. Ohslo onderzoekt en laat soms via omwegen ineens onverwachte pareltjes horen.

© Marielle Hensums

Jooz

In Sunny Beach bijt Jooz samen met zijn DJ en twee dansers het spits af. Hij weet het publiek goed te entertainen en maakt er een lekker feestje van!

© Len Lorijn

Mulu

Na Jooz is het tijd voor Mulu om de stage van Sunny Beach te beklimmen. Hij heeft nieuwe nummers die hij graag aan het publiek wil laten horen. Mulu heeft ook een DJ meegenomen en hij start zijn set met zangeres Oes, wat zeker een goed begin is!

© Johan Wolfard

Hoist the Colours

In de Walrus mag de band Hoist the Colours afsluiten. En dat gebeurt met veel gitaargeweld!

© Marielle Hensums

HoppaH!

Het Pakhuis is intussen goed gevuld en het publiek is klaar voor nieuwe muziek. Het kleurrijk gekleed gezelschap doet nog een laatste soundcheck en start iets later dan gepland hun set. De band is goed op elkaar ingespeeld en het publiek beweegt goed mee op de muziek.

© Marielle Hensums

MAARIS

Ook in Buckshot is het gezellig druk. MAARIS gaat helemaal op in de vibe, ondersteund door mooie gitaarsolo’s en een fijne volle sound van de band!

© Oziezo fotografie, Pablo ter Borg

Boyz in the Woods

De laatste act van Grunnsonic 2018 is Talent Award-houder Boyz in the Woods. Het hiphopcollectief rapt er op los en publiek danst lekker mee op de beats.

Zo komt er een einde aan drie prachtige dagen Grunnsonic. Mocht je de acts nog willen checken, dit zijn ze nog een keertje allemaal op een rij (mét Facebook-linkjes): Arch Origin / Avery Plains / Blue EskimoBoyz in the Woods / Electropoëzie / FLCTS / Haas / HACHE / Hackberry / Hoist The Colours / Hollow Men / HoppaH / Inge van CalkarJim Lok / Jooz / Lars Koehoorn / Launchable Socks / MAARIS / Marlene Bakker / Meadowlake / Mulu / ohslo / Robin IJzerman Music / Sascha Elisah / Sexton Creeps / Shabby Cabs / Small Town Bandits / STRANO / Sunroots / Ten Years Today / The Baby Salad / The Black Cult / The Desmonds / Vera’s Charm / Willem de Roo / Willie Darktrousers.

Tot volgend jaar!

Geschreven door Nienke Bak en Willem Gispen in opdracht van POPgroningen.