Vooruitblik vrijdag 2 feb Talent Award provincieronde #1 in Veendam

Vrijdag 2 februari vindt in Veendam de eerste provincieronde van de POPgroningen Talent Award plaats. De avond begint om 20.00 in Jongerencentrum Break en toegang is gratis. Acts komen uit verschillende hoeken van de provincie hun muzikaal talent tonen. De volgende acts treden vrijdag 2 februari op: Merel Bakker (Merulsa) / Waan van de Dag / Seafire /Fhillybadass.com / Abalone. Tijd voor een voorstelrondje!

Seafire

Voeg een typisch Britse sound uit de vruchtbaarste decennia van de vorige eeuw samen met hoekige en giftige Amerikaanse gitaarklanken en je hebt een kruisbestuiving van heb-ik-jou-daar: liefdesbaby Seafire is geboren. De missie van de band? Krachtige, tijdloze en optimistische songs brengen op ouderwets hoog volume.

Abalone

Abalone is een nieuwe rockband bestaande uit een viertal sympathieke, jonge muzikanten en een songwriter die samen met erg veel passie, energie en plezier hun eigen geschreven muziek maken. Het stevige repertoire is de laatste jaren uitgebouwd en met de huidige sterke formatie betreedt de band sinds begin 2017 menig Groninger podium, waaronder Simplon, De Walrus en WinterWelVaart. Nadat het eerste jaar van Abalone werd bekroond met een tweede plek op de EchtErik Jaarlijst, is 2018 direct explosief begonnen met meerdere studiodagen en twee optredens tijdens Eurosonic.

Verwacht gierende gitaren, strakke beats en oprechte teksten. Een combi die bijzonder lekker binnenkomt!

Waan van de Dag

Over Waab van de Dag kunnen we kort zijn. Waan van de Dag maakt energieke live hip hop; alledaags ongewoon.

Foto door: Joey Feikens

Merulsa

Merel Bakker ook wel bekend als Merulsa is een 15-jarige singer-songwriter, geboren en getogen in Groningen. Al vanaf dat ze als 2-jarig kind in het holst van de nacht ‘er is er één jarig’ zong, heeft ze altijd van muziek genoten. Met haar kwetsbare, kleine Engelse liedjes probeert ze mensen te raken. Er is volgens haar namelijk niets mooiers dan de emoties die voortkomen uit het luisteren van muziek. Afgelopen jaar bracht Merel haar eerste cd uit genaamd We’re heading.

Fhillybadass.com

De uit Columbia afkomstige Fhillybadass.com begon op 7-jarige leeftijd met het spelen van piano en creëerde op z’n elfde beats geïnspireerd door Soul, Jazz, R&B en Hip Hop. Na een tijd te hebben gewerkt als electricien, besloot hij zich meer dan ooit te gaan richten op muziek.

Check hier het Facebook event.

POPGRONINGEN TALENT AWARD VEENDAM
Gratis entree
Line-up: Merel Bakker / Waan van de Dag / Seafire / Fhillybadass / Abalone
Datum en tijd: vrij 2 feb 20.00 – 0.00 uur
Locatie: Jongerencentrum Break! in Veendam