Vooruitblik vrijdag 16 feb Talent Award provincieronde #5 in Stadskanaal

Vrijdag 16 februari vindt provincieronde #5 van de POPgroningen Talent Award plaats in Stadskanaal. De avond begint om 20.00 uur in Café de Twee en toegang is gratis. De volgende acts treden op: Sheepskin Wolves, The Mudd, De Nachtwinkel, BIZZ, Black Melon. Tijd voor een voorstelrondje!

SheepSkin Wolves
“Lieve Jongens, Ruige Muziek”. Dat was het commentaar tijdens de Kunstbende finale in de Melkweg (2013) en de Sheepskin Wolves hebben dit commentaar als geuzennaam opgenomen. Inmiddels is de echte schattigheid er aardig van af bij de meeste bandleden, maar dat mag de pret niet drukken. Een alternatieve rockband die zich kenmerkt door een strakke ritmesectie in combinatie met veel instrumentaal geweld.

The Mudd
The Mudd is een Groningse band die eigenlijk het beste van twee werelden pakt: catchy gitaar riffjes en melancholische teksten, gecombineerd met een scherp alternatief randje. De vier hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan het creëren van een eigen sound, die live ten gehore werd gebracht tijdens veel shows, waaronder optredens op WinterWelVaart, Zwemfest en Art Carnivale, en met als kers op de taart het verzorgen van het voorprogramma van Cloud Nothings in Vera.

De band staat bekend om hun energieke geluid en optredens, resulterend in een fris en eigen collegerock geluid, en is daarom ook meer dan klaar om jou te veroveren met hun combinatie van alternatieve rock en noise pop!De Nachtwinkel

De Nachtwinkel, oftewel het ongewenste kind van Spinvis en Roosbeef. Nederlandstalige liedjes over dronkenschap, eenzaamheid, onzekerheid, ouder worden, uitgaan en treurige liefdes waar maar geen eind aan lijkt te komen. Dit gemixt met poëzie en rare muziek wat soms een absurdistisch pad kiest. Vandaar dat ze hun eigen genre hebben ontwikkeld in de vorm van Nachtmuziek.

Of wij nu echt wijzer en gelukkiger worden van nachtmuziek is nog maar de vraag. Één ding is zeker na het bezoeken van de Nachtwinkel: dood gaan we allemaal, allemaal alleen.

BIZZ
Is een artiest uit Groningen. BIZZ is een verzorgde jongen waarvan z’n uiterlijk past bij z’n muzikaliteit. BIZZ is veelzijdig te noemen: hij kan zingen, rappen, acteren en nog veel meer. BIZZ is op tekstueel gebied sterk en weet z’n woorden en emotie over te brengen op mensen. Nog meer kwaliteiten van BIZZ zijn: zijn spontaniteit, zijn humoristische karakter, zijn creatieve gang van denken.Black Melon

Black Melon maakt sinds 2014 lekkere dansbare Rock in de lijn van The Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers en de Black Keys.

POPGRONINGEN TALENT AWARD STADSKANAAL
Gratis entree
Line-up: Sheepskin Wolves, The Mudd, De Nachtwinkel, BIZZ, Black Melon
Datum en tijd: vrij 16 feb 20.00 – 0.00 uur
Locatie: Café de Twee in Stadskanaal

Meer info over de avond? Check het Facebook event en zet jezelf op aanwezig!