Vooruitblik vrijdag 23 feb Talent Award provincieronde #7 in Appingedam

Vrijdag 23 februari vindt provincieronde #7 van de POPgroningen Talent Award plaats in Appingedam. De avond begint om 20.00 uur in Bar meneer Jansen en toegang is gratis. De volgende acts treden op: Sietske, Ths Buzz, Error en Don’t Eat Yellow Snow. Tijd voor een voorstelrondje!


Sietske

Sietske schrijft sinds twee jaar liedjes, meestal in het Nederlands maar af en toe ook in het Engels. De teksten van de liedjes gaan soms over grote dingen, soms over kleine dingen en soms over helemaal niks. In haar muziek is deze tekst ondergeschikt aan de rustige volle klank van haar akoestische gitaar, waarmee ze bij jou de gevoelige snaar probeert te raken.


The Buzz

The Buzz is twee jaar geleden ontstaan toen Leon zijn opnames liet horen aan een paar vrienden (Heiner en Kevin). Met dit materiaal ging de band aan de slag. Ze spelen New Wave/Punk/Pop en na een aantal optredens vlogen namen als The Cure, The Police en zelfs The Doors hun om de oren. Laten we zeggen een wave insteek en echte liedjes. De band bouwt eigen drumtracks en vult dit aan met bas,gitaar,synths en zang.


Error

Roykemna A.K.A. Error is een rapper/zanger, geboren in Paramaribo, de mooiste stad van het land Suriname. Hij is geadopteert door Nederlandse ouders en is grotendeels opgegroeid in het Noorden. “Ik kom uit een muzikale familie. Ik was vroeger al met mijn broers bezig met muziek. Alleen de passie lag bij het voetballen. Na lang te hebben gevoetbald en door een blessure bloeide de liefde voor het maken van muziek weer op.” Velen zullen Error nog kennen van de rapgroep Familia Click. Tegenwoordig doet Error het op zijn eigen manier. “Bij een show van Error weet je eigenlijk nooit wat je kan verwachten omdat hij met zijn veelzijdigheid voor meerdere muziekstijlen ingezet kan worden.”


Don’t Eat Yellow Snow

Sinds een aantal jaren spelen de jongens van Don’t Eat Yellow Snow, onder leiding van manager Mr. Egg Yolk hun eigen werk. Invloeden van decennia muziekgeschiedenis zijn gesmeed tot een herkenbaar, doch vernieuwende sound. Hun muziek kan gekenmerkt worden als pop, met vleugjes blues, een knipoog naar country, maar vooral een stevige
portie energie. Afgelopen jaar namen ze in eigen beheer hun eerste EP op, “Pipe & Slippers Man”, geproduceerd door Rens Ottink (o.a. PAUW). Dit jaar willen ze het geheel naar een hoger niveau brengen, maar vooral hun muziek en plezier met een breed publiek delen!

POPGRONINGEN TALENT AWARD APPINGEDAM
Gratis entree
Line-up: Sietske, Ths Buzz, Error, Don’t Eat Yellow Snow
Datum en tijd: vrij 23 feb 20.00 – 0.00 uur
Locatie: Bar meneer Jansen Appingedam
Meer info over de avond? Check het Facebook event en zet jezelf op aanwezig!