Vooruitblik vrijdag 9 feb Talent Award provincieronde #3 in Winschoten

Vrijdag 9 februari vindt er weer een provincieronde van de POPgroningen Talent Award plaats. Ditmaal zullen verscheidene acts hun muziek ten gehore brengen in Winschoten. De avond begint om 20.00 uur in Café Carambole en toegang is gratis. De volgende acts treden vrijdag 9 februari op: Radicle – Reggae Band / Double Bass Theory / Lesley Baker /Cutting Grass. Tijd voor een voorstelrondje!

Cutting Grass
Cutting Grass maakt dynamische rockmuziek geïnspireerd door grungebands uit de 90’s. Een mix van toegankelijke, stevige rock die blijft hangen. De nieuwe EP “Transmit & Endure” wordt in het land goed ontvangen en CG staat met de single “I Belong to You” momenteel op nummer 1 in de Indiechart. De band speelde kort geleden op Eurosonic en stond in het verleden op o.a. Graspop, North Stone Festival, Groningsch Peil, Flinke Pink Festival, VanSlag.

Lesley Baker
Sinds hij op de muziekschool voor het eerst een blokfluit in zijn handen gedrukt kreeg is Lesley Baker’s muzikale hart gaan kloppen. Na een turbulente tijd als gitarist en vocalist in Animal Antics scheidden hun wegen in 2016 en ruilt hij het band leven in voor een eenzaam bestaan als muzikant. De songwriter is hoorbaar geïnspireerd door absolute titanen uit het genre indie-folk. Hoewel er weinig ruimte is voor dynamiek schommelingen in zijn muziek weet de songwriter deze te creëren in de kleinste details van zijn spel. Behalve een paar live video’s heeft hij nog geen officiële plaat mogen uitbrengen hoewel daar dit jaar verandering in gaat komen.

Double Bass Theory
Double Bass Theory, zo noemen Tim, Jesse, Lars en Sander zich. Een band met drummer, toetsenist én twee bassisten. Maandenlang zwerft er een bas-combo rond in het hoofd van Tim van Es. Wat gaat hij daarmee doen? Hij spreekt af met collega-bassist Sander Post om het idee van deze combo eens voor te stellen. Gelijk naar deze brainstormsessie wordt drummer Jesse Munnik ingeschakeld, samen vormden zij de backbone van de band Globalisation. Om het geheel af te maken kwam Lars Caspers als toetsenist en frontman de band versterken. Dat is dan de line-up van Double Bass Theory.

Om ons voor te stellen volgt hier een rijtje van onze muzikale invloeden; The Cure, Muse,
Radiohead, Rachmaninov, Dreamtheater en Wojtek Pilichowski. Zoals je leest combineren
wij de diverse uithoeken van muziek. Wij proberen naast de combinatie dubbele bas ook nog
prettig te beluisteren muziek ten gehore te brengen. Tot zover Double Bass Theory.

Radicle
De Groningse reggaeband Radicle is ontstaan in november 2016. De gedeelde passie voor live- en reggaemuziek heeft geleid tot een samenwerking die een geheel eigen sound heeft. Na wat verschillende bandnamen en wisselingen/toevoegingen van muzikanten is Radicle inmiddels gegroeid tot een negenkoppig reggaecollectief. De muziek uit zich met krachtige zang, invloeden van roots-reggae en dub, unieke blazers lijnen en zorgt gegarandeerd voor een relaxte dansavond.

Yung Hendrixxx
Yung Hendrixxx is een act bestaande uit de beatmaker, producer en dj: EMAGE; en daarnaast producer en rapper Yung Hendrixxx. Oorspronkelijk uit Overijssel, maar nu ook veel bezig in Groningen. Hun muziek is te herkennen aan turn-up trap met een pop vibe erin. Het is melodieus, vrolijk en dynamisch en dat proberen ze ook over te brengen op stage.

Meer info? Check het Facebook event en zet jezelf op aanwezig!

POPGRONINGEN TALENT AWARD WINSCHOTEN
Gratis entree
Line-up: Radicle – Reggae Band / Double Bass Theory / Lesley Baker /Cutting Grass / Yung Hendrixxx
Datum en tijd: vrij 9 feb 20.00 – 0.00 uur
Locatie: Café Carambole in Winschoten.