Vooruitblik zaterdag 10 feb Talent Award provincieronde #4 in Leek

verscheidene acts hun muziek ten gehore brengen in Leek. De avond begint om 20.00 uur in Café de Buurvrouw en toegang is gratis. De volgende acts treden op: Loon Music / Delorax / The Sexy Spooners / Moonwitch / Doggy Back Writers En we stellen ze hier aan je voor!

MOONWITCH
MOONWITCH bezingt mythische verhalen veelal uit het Noorden van Nederland. Melodische heavy rock, flarden tachtiger jaren metal en een vleugje rock uit de jaren zeventig vormen de ideale muzikale ondersteuning van verhalen over dolende geesten, bloeddorstige monsters en rovende bandieten uit tijden van weleer. De muzikanten van MOONWITCH hebben allen hun persoonlijke muzikale ontwikkeling doorgemaakt, met uiteenlopende favoriete bands en genres. Het is dan ook niet verwonderlijk dat uit dit mengsel van invloeden een geheel eigen muzikale stijl is ontstaan, we noemen het Mythische Rock. De band bestaat uit Alissa Tissingh (zang), Ron Wever (drums), John Swarts (basgitaar), Roelof Kamminga (gitaar) en Coen Eulderink (gitaar).

Loon
Loon is een singer-songwriter uit Groningen. Onder het motto love, loss and desperation schrijft Loon nummers over de dingen die hij ziet en meemaakt gekenmerkt door zijn tokkelende gitaarspel. Waar Loon solo begon als singer songwriter wordt er nu hard gewerkt om een band samen te stellen om de sound te versterken.

The Sexy Spooners
Ska, rocksteady en reggae betekent voor ons vijven één ding: plezier en feest – oké, twee dingen dan. Sinds eind 2016 zijn wij bezig met het componeren van onze eigen nummers. Elk bandlid schrijft vanuit zijn of haar eigen muzikale achtergrond, wat in elk nummer goed te horen is. Zonder onze eigen identiteit te verliezen, weten wij, The Sexy Spooners, dit met veel energie als één samenhangend geheel ten gehore te brengen.

Delorax
Alternatieve rockband uit Groningen bestaande uit Deniek Schooneveld, Niek Vondeling, Karlijn Hulshof en Tommie Cheizoo.

Doggy Back Writers
Doggy Back refereert aan de Hondsrug. De Hondsrug is een langgerekte ‘rug’ die zich uitstrekt van Emmen tot aan Groningen en ligt gemiddeld 20 meter boven NAP. Het gebied is het enige Geo park van Nederland en herbergt een zeer unieke natuur en landschap. Wat dat met hun muziek te maken heeft? Weinig. De heren zijn allen woonachtig op dit hooggebergte en maken muziek wat het meest wordt benoemd als Americana, Folk, Indie & Alternatieve pop. Opgericht in 2016 door 3 bekenden uit de Groningse popscene: Jeroen Trenning (24 Hours), Vincent van de Bijl (Onakentona, Whipster & Mr. Hatchet) & Tymen Boon (Some) en onlangs is Jaap Dijkema aangesloten als bassist.

Meer info? Check het Facebook event!

POPGRONINGEN TALENT AWARD LEEK
Gratis entree
Line-up: Loon Music / Delorax / The Sexy Spooners / Moonwitch / Doggy Back Writers
Datum en tijd: zat 9 feb 20.00 – 0.00 uur
Locatie: Café De Buurvrouw in Leek.