Bevrijdingsfestival Groningen presenteert Local Heroes

Inge van CalkarAbel de Kam, Oes, FENN, MAARIS, Shabby Cabs, The HeckUhgah?Wugah! en The Desmonds zijn bevestigd voor het Local Heroes-podium van Bevrijdingsfestival Groningen. De laatste plek op het programma, dat is samengesteld door POPgroningen, is gereserveerd voor de houder van de POPgroningen Talent Award.  
Op 5 mei neemt Inge van Calkar tijdens het 5voor5-moment de rol van lokale Ambassadeur van de Vrijheid op zich. Sinds haar deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland verruilde Inge de akoestische gitaar voor een elektrische en kregen haar liedjes een flinke elektronica-injectieMuzikant en songwriter Abel de Kam was jarenlang onderdeel van folkduo The New Poor. Hij treedt op met oude én nieuwe liedjes die laveren tussen folk, pop en traditionals.  

De energieke Oes presenteert een aanstekelijke mix van stevige beats, Nederlandstalige teksten, een flinke dosis girlpower en één en al positiviteit. FENN brengt donkere elektronische R&B met invloeden van pop en triphopHet duo behaalde de finale van de Grote Prijs van Nederland en stond al op festivals als Eurosonic, Noorderzon en de Popronde.  

De muzikanten van MAARIS delen een grote passie voor blues en rock. Voor de opnames van de goed ontvangen debuut-EP Time werden de instrumenten gestemd in 432 Hertz. Het tweestemmig zingende duo Shabby Cabs brengt authentieke blues, folk en americana waarbij het afwisselende gebruik van instrumenten als een twaalfsnarige gitaar, mandoline, resonator, bluesharmonicakazoo en een foot stomp box voor een zeer verrassende liveshow zorgt. 

The Heck is de nieuwe 60’s garagepunk-uitlaatklep van Henri Soulmann, (voormalig) frontman van The Sensational Second Cousins en De KeefmenHet trashcore-trio Uhgah?Wugah! speelt ruige metal- en punk-crossovers in de geest van bands als Nomeansno en Victims Family en stond in het voorprogramma van Peter Pan Speedrock. Met single Street Signs verruilen The Desmonds de romantiek van debuut-EP Hopeless Romantics voor energieke garage-achtige indierock 

Op 20 april spelen Lesley Baker, The Sexy Spooners, Cirrus Minor en 70 Mile House voor de laatste plek op het podium voor lokaal talent, tijdens de eindronde van de POPgroningen Talent Award in Vera. Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 acts, verspreid over 6 podia. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema ‘Geef vrijheid door’. Het gratis festival komt mede tot stand dankzij de steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het vfonds