Eerste namen Muzikantendag 2018 bekend

Op zaterdag 26 mei vindt de Muzikantendag plaats in de Melkweg en Sugarfactory in Amsterdam. De eerste sprekers, panels en flitscolleges zijn bekend. De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma en georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP. De dag bestaat sinds 1996 en heeft als doel Nederlandse muzikanten van alle niveaus te helpen zich zakelijk en artistiek te ontwikkelen. Zo zijn er panels en flitscolleges, waar zakelijke onderwerpen aangekaart worden. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om je demo te laten beoordelen door professionals uit de muziekindustrie.

In drie zalen van de Melkweg vinden er panels, clinics en flitscolleges plaats. Zo is er in samenwerking met Interface een clinic van Sjam Sjamsoedin (oud-dj van Nobody Beats The Drum). Presenteert BAM! het componistenpanel met o.a. Torre Florim (De Staat) en Tessa Douwstra (LUWTEN). Verder zijn er panels over boekingen in het buitenland, schrijven in opdracht en geld verdienen met je muziek.

Ook zijn er dit jaar weer flitscolleges op de Muzikantendag. In deze TEDx-achtige korte colleges vertelt onder andere Ruud Hoevenaar over boekhouden, spreekt Erwin Vogel over pluggen en heeft Marg van Eenbergen het over produceren.

De Muzikantendag is dé ontmoetingsplek voor ambitieuze muzikanten en de muziekindustrie.
Bezoekers kunnen hier in 1-op-1 gesprekken hun muziek pitchen bij professionals uit de muziekindustrie, in de hoop ontdekt te worden, of nog beter: door te breken. Meer dan zeventig vertegenwoordigers zijn aanwezig op deze dag om feedback te geven op je muziek. Daarbij moet je denken aan boekers, managers, producers, journalisten, publishers, pluggers, A&R managers van platenmaatschappijen, radiomakers en programmeurs.

In totaal worden er meer dan 800 demo’s beluisterd tijdens de Muzikantendag door vertegenwoordigers van o.a. DWDDNPO 3FMFriendly Fire3VOOR12Topbillin’Universal MusicNPO Radio 2Agents After AllBMG Talpa MusicPoprondeOORNPO FunXMOJOMassiveMusic en Puna.

Kom op tijd, want bij binnenkomst kun je meteen meerdere afspraken maken voor je demospreekuren, maar vol=vol. Bij binnenkomst kun je ook je muziek inleveren in de hoop gedraaid te worden tijdens één van de twee grote demopanels. Voor een volle zaal word je demo publiekelijk beoordeeld door een panel van professionals. Neem dus meerdere cd’s of usb sticks mee met je muziek!

Wie zich goed wil voorbereiden op de Muzikantendag, kan terecht op www.muzikantendag.nl/academy. Op deze website staan de belangrijkste onderwerpen in de muziek uitgelegd door experts, met video’s, voorbeelden en tips.

Informatie
Muzikantendag 2018
Zaterdag 26 mei, 11:00 – 18:00 uur
Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, 1017 PH Amsterdam

Kaartverkoop
Kaarten kosten €15,- (excl. €2,05 servicekosten) en zijn te koop via www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma? Dan krijg je gratis toegang. Meld je aan via bumastemra.nl.

Over de Muzikantendag
De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP, in samenwerking met POPnl, Musicmaker, Interface, De Bassist, Gitarist, Slagwerkkrant, de Melkweg en Sugarfactory. Meer info: www.muzikantendag.nl.