Ten Years Today opent Main Stage Bevrijdingsfestival Groningen 2018

Bevrijdingsfestival Groningen bevestigt de komst van Triggerfinger2manydjs, Aurora, De Likt, Durand Jones & The Indications en Ten Years Today op 5 mei naar het Stadspark. Eerder werden al DotanJungle by Night, Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox en Ronnie Flex & Deuxperience, Ambassadeur van de Vrijheid 2018, aangekondigd voor het hoofdpodium. 


Het Belgische trio 
Triggerfinger werd bekend bij het grote publiek met de cover 
I Follow Rivers. De band heeft sindsdien een stevige live-reputatie opgebouwd, met shows die even strak zijn als hun outfits. Na vier studioalbums slaat Triggerfinger een nieuwe weg in met de plaat Colossus, die klinkt als ‘een wilde draaimolenrit in Disneyland na zonsondergang’.

David en Stephen Dewaele vormen zowel een band (Soulwax), een dj-duo (2manydjs), een platenlabel (DEEWEE) als een soundsystem (Despacio) en realiseerden hun eigen visuele radiostation (Radio Soulwax). Ook remixes van grote artiesten als WarpaintTame Impala, Arcade Fire, Daft Punk en MGMT staan op hun naam. Als 2manydjs sluiten zij het hoofdpodium af, iets wat met een gerust hart aan deze muzikale pioniers kan worden overgelaten.  

De 21-jarige Noorse singer-songwriter Aurora wordt beschouwd als één van de meest veelbelovende muzikale talenten van het moment. Haar debuutalbum All My Demons Greeting Me As A Friend behaalde meer dan 200 miljoen streams en werd wereldwijd bijna 500.000 keer verkocht. Met onder andere Pinkpop en Coachella op de agenda voor het komende festivalseizoen, is 5 mei een unieke kans om haar live te zien.  

Met hun futuristische funk, scherpe teksten, extravagante voorkomen en eindeloze energie heeft De Likt al op bijna ieder denkbaar podium laten zien wat ze waard zijn. Met het nieuwe album De Derde op zak breekt het Rotterdamse trio ook in het Stadspark ongetwijfeld de tent af. Een budget van welgeteld 452 dollar en 11 cent weerhield Durand Jones & The Indications er niet van om met een cassetterecorder hun debuutalbum op te nemen. De R&B- en soulband was één van de pareltjes van festival South by SouthwestDe eer om Main Stage te openen is aan het Groningse alternatieve powerpoptrio Ten Years Today 

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 acts, verspreid over 6 podia. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema ‘Geef vrijheid door’. Het programma van het Local Heroes podium wordt samengesteld door POPgroningen. De line-up van Local Heroes vind je hierHet festival komt mede tot stand dankzij de steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het vfonds.