Open Call Up North

POPgroningen deelt graag de oproep aan alle jonge makers voor Up North. Heb jij een vet idee wat je eigenlijk heel graag als echte productie wil ontwikkelen? Dan is dit je kans!

Up North is een interdisciplinair laboratorium waarin jonge noordelijke cultuurmakers in de urban- en popcultuur kunnen experimenteren en hun talenten kunnen ontwikkelen.

Ze gebruiken hierbij een brede definitie van urban- en popcultuur die alle kunstvormen raakt. Urban- en popcultuur zijn disciplineoverschrijdend en verbindend, van muziek, dans, poëzie, spoken word, vormgeving, fotografie, film, multimedia, design, mode, theater en de opzettelijke vermenging en onderlinge confrontatie van deze kunstvormen.

Ben jij een jonge noordelijke cultuurmaker? Op zoek naar vernieuwing en een discipline overstijgende benadering?Wil jij Up North optimaal benutten om jezelf te ontwikkelen en tot een bijzondere producties te komen? Dan zijn we benieuwd naar jouw ideeën!

We roepen je hierbij op je idee(ën) en plan(nen) in te dienen voor 15 september 2018. Uit de ingediende ideeën en plannen worden drie concepten per provincie (Friesland, Groningen en Drenthe) geselecteerd. De geselecteerde makers worden uitgenodigd voor een pitch op zondagmiddag 30 september 2018. De ideeën en plannen moeten publiekelijk presenteerbaar zijn. Een panel gaat die middag in gesprek met de makers en selecteert hieruit één idee per provincie, die samen met de makers gerealiseerd worden door de Popfabryk (Friesland), Urban House Groningen (Groningen) en Garage TDI (Drenthe). Bij twijfels of vragen, neem dan contact op met één van deze productiehuizen.

Jonge noordelijke cultuurmakers, duo’s of collectieven kunnen ideeën en plannen tot 15 september 23.59 uur 2018 mailen naar info@upnorth-lab.nl.

Kijk voor meer informatie op de website of het Facebook event.