Meld je nu aan voor Skills & Knowledge #3: Publishing

Ook bij deze Skills & Knowledge sessie zijn? Meld je dan nu aan! In deze reeks panelsessies vertellen diverse professionals uit de muziekindustrie hoe je serieus aan de weg kan timmeren met je muziek. De sessies organiseren we voor popmuzikanten met een bestaande podium-act uit stad en provincie Groningen. Deze editie staat in het teken van publishing!

SCROLL NAAR BENEDEN VOOR HET AANMELDFORMULIER

Panelleden
 

Aron Van Der Ploeg startte zijn muzikale carrière als drummer en toetsenist in diverse bands. Na de opleiding Musicology aan de UVA en een opleiding Lichte muziek & Jazz besloot hij muziek en beeld te combineren. Dit deed hij door aan de slag te gaan bij een productiebedrijf voor reclame- en televisiemuziek. In 2004 richtte hij samen met partners van boekingsbureau Agents After All en uitgever Pennies from Heaven The Missing Sync op. The Missing Sync is sync agent en uitgever van onder andere Fata Boom, OIJ, Caro Emerald, Sunday Sun, Navarone, The Brahms, Jeangu Macrooy, PAUW en St. Tropez en heeft muziek geplaatst in internationale TV-series en films als Suits, Dynasty, Shameless, NCIS en Down Dog en commercials van o.a. Heineken, Toyota, Volkswagen, Martini. Karwei en IKEA. Pennies from Heaven is uitgever van o.a. Jett Rebel, Benny SIngs, JB Meijers, Blaudzun en Chef’’Special.

Pieter Kleinhout is music consultant vanuit Muzink, manager en/of bookingsagent van o.a. Fresku en THE COOL QUEST. Maar doet ook projecten voor Urban House Groningen als muziekprogrammeur voor o.a.poppodium Simplon in Groningen

Harm Coolen. Samen met Merijn Scholte Albers maakt Harm Coolen onder de naam ‘Weval’ muziek. Het label Kompakt, opererend vanuit Keulen, brengt dit fysiek en digitaal uit. Voor het debuutalbum dat in 2016 uitkwam ontvingen ze begin 2017 een Edison Award.

De meeste boekingen zijn in Europa, daarnaast heeft Weval tours gedaan in Noord-Amerika.

Weval heeft op platforms zoals Apple Music, Spotify en Deezer meer dan 500.000 luisteraars per maand. Alles bij elkaar opgeteld wordt hun muziek het meest beluisterd in de Verenigde Staten. De belangrijkste steden zijn echter Europees: Parijs, Istanbul, London, Amsterdam en Berlijn staan op Spotify vaak in de top 5. Het nummer Gimme Some is binnen alle platformen bij elkaar opgeteld meer dan 10.000.000 keer gedraaid.


Info
Woensdag 10 oktober
19.30 deur open
20.00 aanvang
Entree: 5 euro (bij voorkeur met pin en anders gepast contant)
Locatie: VRIJDAG, Walstraat 34, Groningen