Programma van Popronde Groningen op 4 oktober bekend

Het grootste rondreizende festival van Nederland doet dit jaar 41 steden aan, Groningen maakte afgelopen week haar programma bekend. Oa. Black Operator, Karel, MORADO en Surf Aid-Kit komen op donderdag 4 oktober naar het centrum van Groningen.

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 13 september tot en met zaterdag 24 november reizen de 140 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten – langs 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde vindt in Groningen plaats op donderdag 4 oktober. 40 acts presenteren zich bij de 25 deelnemende locaties. Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat, Chef’Special, Rondé en Dotan.

Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast cafés en podia fungeren ook De Jongens van Hemmes, Kinki Kappers, Brouwerij Martinus, restaurants De Herbivoor en DOT, The Student Hotel en schoenenwinkel Idenza als bijzondere podiumplekken.

De line-up:
A Milli, Anamone, ANNA ROSE, Black Operator, Bourbon Avenue, Boy On The Moon, Carina Nebula, Coolboxer, Desi Ducrot, Donna Blue, Elsa Lester, G.O.D., Jana Mila, Jay Way, JSSY, Karel, Kitchenette, Leonard Luka, LOVE COUPLE, Luna Mae, MILLENNIALS, Moon Moon Moon, MORADO, Nieuwe Grond, Ocho & Ibs, Rey Tranquillo, Sam & Julia, Sheila & the Kit, Sherman Oaks, Smudged Toads, Subteranean Street Society, Supersonic Blues, Surf Aid-Kit, Tape Toy,Teddy’s Hit, Thaiti, Van Common, Walden, Yip Roc en YVI.

Tijdens Popronde Groningen vinden voor de officiële start van het programma een aantal previews plaats:
Om 14:00u start het programma van Popronde Groningen in de Academie Minerva met Boy On The Moon en Smudged Toads. Daarna in Plato vanaf 16:00 met MILLENNIALS en Surf Aid-Kit.

Vanaf 00.30u is Vera de plek waar de afterparty losbarst, met Yip Roc wordt er gedanst tot in de late uurtjes.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk!

Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2017 en het programma van de steden op www.popronde.nl