The Bake Shop organiseert Muzikantendagtijdens Drentsch Peil XL

Op zaterdag 15 september organiseert stichting The Bake Shop een muzikantendag in de Lïmbo Club in Emmen. Deze muzikantendag is onderdeel van het showcasefestival Drentsch Peil XL.

Jonge Drentse muzikanten verder helpen in hun carrière, dat is het uitgangspunt van stichting The Bake Shop. Om dit te realiseren worden er speelplekken gecreëerd voor deze talentvolle acts, zoals op het festival The Spy and the Butcher, maar ook op een eigen ‘huiskamerpodium’ op Retropop, wordt er samengewerkt met talentontwikkelingstrajecten als Talentscout, van de Kunstbeweging, Popsport en Popronde, en wordt sinds enkele jaren het showcasefestival Drentsch Peil XL in Emmen, Hoogeveen, Meppel en dit jaar ook Borgergeorganiseerd. 

Als onderdeel van Drentsch Peil wordt op zaterdag 15septembereen Muzikantendag georganiseerd in de LïmboClub in Emmen. Een dag waar jonge muzikanten kunnen leren van vakprofessionals en van artiesten die al een aantal stappen verder zijn in hun carrière.

Zo wordt er ingegaan op social media, hoe je band het beste online te presenteren, en komt Martijn Crama (o.a. ArtEZConservatorium) vertellen over zijn boek Basisbagage. Samen met projectleider Sita Rawie en deelnemende acts wordt teruggeblikt op het Noordelijke talentontwikkelingsproject Hit the North, en o.a. Inge van Calkar, Bastian Penn en Bernard Gepken komen vertellen over hun carrière als muzikant, over de valkuilen en de succesverhalen, waarna wordt afgesloten met een borrel.

De muzikantendag is gratis toegankelijk voor muzikanten, en kost voor niet-muzikanten 5,-.

Aanmelden kan via info@drentschpeilxl.nl.

Voor meer informatie over de muzikantendag en Drentsch Peil XL, www.drentschpeilxl.nl

De muzikantendag komt tot stand in samenwerking met K&C, Provincie Drenthe, Gemeente Emmen en Visueel Collectief.