Line-up stadsrondes van de POPgroningen Talent Award bekend

Sinds een aantal jaren organiseert POPgroningen de POPgroningen Talent Award. Wat begon als een talentenjacht heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een coachingstraject waarin optreden en ontwikkeling centraal staat. Het traject verloopt van kleinschalige optredens in dorpen en steden dwars door de provincie, door naar twee avonden in Simplon en eindigt vervolgens in de grote zaal van Vera te Groningen.

De houder van de POPgroningen Talent Award presenteert zich uiteindelijk op festivals zoals o.a. Bevrijdingsfestival Groningen, Grunnsonic, Pagefestival, Kadepop, AIDition, Festival Hongerige Wolf en Flinke Pink Festival. Daarnaast maakt de houder kans op mogelijke deelname aan de Grote Prijs van Nederland en Hit the North. Het prijzenpakket bevat ook nog eens korting bij Doesburg Autoverhuur, een waardecheque van KeyMusic en gratis repetities bij VRIJDAG.

Na 7 succesvolle provincierondes is de line-up voor de stadsronde van de POPgroningen Talent Award compleet. Op donderdag 7 maart spelen Nasi-m & Aso, Het Kanaal, DOR en Pagan Drive bij Simplon UP in de bovenzaal van Simplon. Een week later, op donderdag 14 maart, zijn dat Moon Almighty, Cashmyra, Van Marban en Hollow Men. Omdat er dit jaar een provincieronde minder heeft plaatsgevonden, was er dit jaar voor het eerst een wildcard. POPgroningen heeft samen met de scouts tijdens elke provincieronde een kandidaat gekozen waaruit Moon Almighty uiteindelijk is geselecteerd als wildcard act die de line-up voor de stadsrondes compleet maakt. Bij elke stadsronde gaan er uiteindelijk twee acts door naar de eindronde in Vera op 19 april.

De POPgroningen Talent Award stadsrondes zijn op donderdag 7 en donderdag 14 maart in Simplon, Groningen. Aanvang 20.30u. Gratis entree.