Popronde 2019: nog twee weken om je aan te melden

De aanmeldperiode voor het grootste reizende festival van Nederland loopt ten einde, talentvolle acts hebben nog tot 1 maart om zich in te schrijven voor Popronde 2019. Uit alle aanmeldingen worden uiteindelijk een 140-tal acts geselecteerd die komend najaar door het hele land mogen spelen. Die selectie wordt gemaakt door een commissie, bestaande uit circa 150 professionals uit de Nederlandse muzieksector – van boekers tot DJ’s, van journalisten tot managers en van programmeurs tot labelbazen.

Popronde tourt in het najaar, van half september tot en met eind november langs 41 steden door heel Nederland, om met een knallend eindfeest in de Melkweg, Amsterdam af te sluiten. In 2018 organiseerde Popronde ruim 1500 optredens op meer dan 700 podia, bijgewoond door zo’n 155.000 bezoekers, die de 142 geselecteerde acts zagen schitteren. In het verleden tourden onder andere Kensington, De Staat, Racoon, My Baby, Rondé, Blaudzun, EUT, Haevn, Chef’Special en Jeangu Macrooy mee met de Popronde, voordat zede sterren werden die ze nu zijn.

De voorwaarden voor aanmelding zijn simpel: Een act moet eigen repertoire spelen, in het bezit zijn van representatief audiomateriaal en een volwaardige liveshow kunnen geven. Daarnaast moet de act in de periode van half september tot en met eind november minimaal de helft van de Popronde data beschikbaar zijn voor boekingen.
Popronde is er voor ieder muzikaal genre, iedere in Nederland woonachtige muzikant kan zich aanmelden.

Dus, ambitieuze muzikant, meld je aan vóór 1 maart, en maak kans om geselecteerd te worden voor Popronde 2019!

Aanmelden kan via www.popronde.nl