Line-up eindronde van de POPgroningen Talent Award 2019 is compleet

Sinds een aantal jaren organiseert POPgroningen de POPgroningen Talent Award. Wat begon als een talentenjacht heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een coachingstraject waarin optreden en ontwikkeling centraal staat. Het traject verloopt van optredens in dorpen en steden dwars door de provincie, door naar twee avonden in Simplon en eindigt vervolgens in de grote zaal van Vera te Groningen.

De houder van de POPgroningen Talent Award presenteert zich uiteindelijk op festivals zoals o.a. Bevrijdingsfestival Groningen, Grunnsonic, Kadepop, ReitdiepPOP, Flinke Pink festival, AIDition, PageFestival, Taribush Kuna Festival, Groninger Museumnacht en Festival Hongerige Wolf. Daarnaast maakt de houder kans op mogelijke deelname aan de Grote Prijs van Nederland en Hit the North. Het prijzenpakket bevat ook nog eens korting bij Doesburg Autoverhuur, een waardecheque van KeyMusic, gratis repetities bij VRIJDAG en consults artiestenmanagement (Geert van de Velde), Artist Branding & Social Media Coach (Melanie Esther), producing (Lars Spijkervet van Galloway Recording Studio), Songwriting (Heta Salkolahti van Town of Saints), Consult Stage Presence met Inge van Calkar

.

Met trots presenteren wij ook de vier te gekke scouts die deze avond in beraad zullen gaan:
Peter Weening (programmeur Vera), Pien Feith (Boeker Friendly Fire), Tinka Hoek (programmeur Poppodium P60) en Stefan van der Wielen (Orange Skyline).

Na zeven provincierondes, vonden er twee stadsrondes plaats in Simplon. Scouts selecteerden elke stadsronde twee acts die door gingen naar de uiteindelijke eindronde in Vera die vrijdag 19 april plaatsvindt. De geselecteerde acts zijn: Het Kanaal, DOR, Cashmyra en Hollow Men. Hiermee bestaat de line-up, voor de eindronde voor het eerst grotendeels uit Nederlandstalige acts. De POPgroningen Talent Award houder van vorig jaar, Cirrus Minor, zal tijdens het juryberaad een optreden verzorgen.

POPgroningen Talent Award eindronde
Lineup: Het Kanaal, DOR, Cashmyra en Hollow Men
Datum: Vrijdag 19 april
Locatie: Vera – club for the international underground
Adres: Oosterstraat 44, Groningen
Entree: gratis
FB event

Foto: Cirrus Minor PTA houder 2018 door © Floris Duijn