Bevrijdingsfestival Groningen – organisatie maakt herindeling terrein bekend

Ook dit jaar vieren we in Groningen op 5 mei onze vrijheid in het Stadspark. Omdat het festival ieder jaar druk bezocht wordt, heeft de organisatie besloten het terrein anders in te delen. Een aantal drukke podia zoals Weide Wereld en Dansen bij de Vijver (voorheen Dansen bij de Bus) krijgen meer ruimte om zo de toestroom beter te reguleren. De locatie van de Main Stage en Sena Performers Stage op de Drafbaan blijven hetzelfde.

De Weide Wereld en Kids Area verhuizen samen naar een mooi groot veld vlakbij de Kinderboerderij. Daar is meer ruimte voor de bezoeker die de grote drukte wil vermijden. Daar vlakbij komt Podium Noord te staan; op de parkeerplaats van de Kinderboerderij.

 Het Local Heroes podium verhuist binnen het Stadspark; achter de vijver bij het wokrestaurant Ni Hao. Grootste voordeel voor het publiek: dit terrein is zonniger. Aan de andere kant van deze vijver komt ‘Dansen bij de Vijver’, wat voorheen Dansen bij de Bus was.

Kortom; er zijn geen podia meer in het voorpark – alles gaat naar de westzijde van de ring. Voor buurtbewoners een voordeel: de(geluids)-overlast zal afnemen. Een belangrijke reden om de inrichting te wijzigen is de erg drukke Concourslaan noordzijde. Door de nieuwe indeling is het voor het publiek veel logischer om gebruik te maken van de ingang bij de woonboulevard Vesta en de tunnel nabij MartiniPlaza. Die ontlasten de drukke entree over de Concourslaan.

 Ook deze (crowdmanagement)maatregelen zijn ervoor bedoeld de drukte en de rijen voor de bezoekers minder groot te maken, net zoals de invoering van PIN only, waardoor bezoekers overal met hun pinpas kunnen betalen.

Check de nieuwe indeling op de afbeelding hierboven! Liever in grote resolutie? Dan kan je die hier downloaden.