De POPgroningen Talent Award 2019 gaat naar Cashmyra

Vrijdag 19 april vond de eindronde van de POPgroningen Talent Award plaats. De vier acts die overgebleven waren na zeven provincie- en twee stadsrondes speelden vanavond voor een gevulde grote zaal in Vera. Opvallend was de meerderheid van acts die een Nederlandstalig repertoire presenteerden maar in verschillende stijlen.

Deze verschillende genre’s en uitvoeringen maakten het tot een diverse avond. Na elk optreden kwamen scouts bijeen om het optreden te bespreken en was er een moment voor de act om feedback te ontvangen en vragen te stellen aan hen. Cashmyra trapte de avond af met een set waar ze samen met een drummer haar nummers speelde, afgewisseld met spoken word. DOR nam enthousiast publiek mee en kreeg zo de zaal aan het dansen. Het doel van band om er een feest van te maken was zeer geslaagd. Het Kanaal versierde het podium met slingers en hun kleurrijke oranje outfits die als decor dienden voor hun verhalende teksten. Hollow Men zette als enige Engelstalige deelnemende act, een strakke en knallende show neer waarbij je niet om hun ervarenheid heen kon.

Tijdens het eindberaad gaf de houder van de POPgroningen Talent Award van vorig jaar, Cirrus Minor, een optreden voor het publiek wat nieuwsgierig de uitslag afwachtte. Basz de Jonge was de presentator deze avond.
De scouts bestonden uit Peter Weening (programmeur Vera), Martijn Mannak (Atlas Agency), Tinka Hoek (programmeur Poppodium P60) en Stefan van der Wielen (Orange Skyline). Bij de bekendmaking was het aan Peter Weening de eer om over alle acts sterke- en verbeterpunten te noemen en vervolgens de houder van de POPgroningen Talent Award 2019 bekend te maken.

Cashmyra wist de scouts te overtuigen met haar show die origineel was en de zaal stil kreeg. De eigenheid van haar teksten en zelfverzekerdheid op het podium liet de scouts geloven dat zij het meest klaar is om binnenkort het Nederlandse muzieklandschap in te gaan. Cashmyra mag als houder van de Talent Award optreden op festivals als Kadepop, ReitdiepPOP, Flinke Pink festival, AIDition, Grunnsonic, PageFestival, Taribush Kuna Festival, Groninger Museumnacht en Festival Hongerige Wolf. Daarnaast ook mogelijke deelname aan de Grote Prijs van Nederland en Hit The North. Ook ontvangt de act een consult Artiestenmanagement met Geert van de Velde, Consult Artist Branding & Social Media Coach met Melanie Esther (@xMelanieEsther), consult Producing met Lars Spijkervet van Galloway Recording Studio, consult Songwriting met Heta Salkolahti van Town of Saints, consult Stage Presence met Inge van Calkar, korting bij Doesburg Autoverhuur, een waardecheque van KeyMusic, gratis repeteren bij VRIJDAG en gratis deelname aan de Skills & Knowledge Sessions.

Inschrijvingen voor de POPgroningen Talent Award 2020 zijn nu geopend. Aanmelden kan via de Backstage!