Meld je nu aan voor Skills & Knowledge #2: “Let’s promote the shit out of it!”

Zaterdag 25 mei gaan we los met Skills & Knowledge Session #2: “Let’s promote the shit out of it” waarbij we met een panelsessie de vraag “Hoe promoot ik mijn muziek?” gaan behandelen. Voor deze sessie zal het panel bestaan uit Melanie Esther (Artist Branding & Social Media Coach), Milan Bos (Redactiechef bij 3voor12/Groningen), Elles van Aarle (Label- & promotiemanager bij Dox Records) en Marius van der Leij en Johannes Peetsma (The Given Horse). Aanmelden kan nu met het formulier!

 SCROLL NAAR BENEDEN VOOR HET AANMELDFORMULIER EN OVERZICHT SKILLS & KNOWLEDGE DATA

Skills & Knowledge is een reeks van zes panelsessies waar diverse professionals uit de muziekindustrie het gesprek aan gaan en kennis uitwisselen over allerlei verschillende aspecten die komen kijken bij het muzikantschap. De sessies worden begeleid en gehost door Bastiaan Nijbroek (artist consultant, voorheen manager Orange Skyline, Swinder en Town Of Saints) en zijn toegankelijk voor alle jonge popmuzikanten met een bestaande podium-act uit stad en provincie Groningen. Afhankelijk van het onderwerp van de sessies worden er passende professionals en ervaren muzikanten uit regio Groningen uitgenodigd.

Melanie Esther 
Melanie Esther is Artist Branding en Social Media Coach: ze coacht artiesten in het vinden en vertellen van hun unieke verhaal om zo tot een sterke Branding en een #OnPoint Social Media strategie te komen. Vanuit deze branding werkt ze vervolgens met de artiest o.a. aan releaseplannen, (online)ticketpromotie en het vergroten van de following. Ze heeft hiervoor de methode ‘Vind en Vertel’ ontwikkeld en met deze methode creëert ze coachingstrajecten voor artiesten, workshops en presentaties. Op het moment werkt Melanie Esther o.a. met Blanks en Typhoon.

Milan Bos
23 jaar, geboren in Emmen, naar Groningen verhuist voor studie Geschiedenis. Vanaf een jaar of 15 actief bezig met muziek. Eerst als bassist in diverse bands in Emmen, later tijdens studententijd meer focus gaan leggen op het organisatorische en journalistieke aspect. Op organisatorisch vlak eerst door Zwemfest te organiseren en later betrokken te raken bij Popronde Emmen, eerst als vrijwilliger en tegenwoordig als coördinator. Op journalistiek gebied nu anderhalf jaar betrokken bij 3voor12/Groningen, tegenwoordig redactiechef. Daarnaast  ook nog werkzaam voor de website Festileaks.

Elles van Aarle
Elles van Aarle is label- & promotiemanager bij Dox Records, het label van onder meer New Cool Collective, PEER en Evil Empire Orchestra. Samen met de artiesten ontwikkelt van Aarle langetermijnstrategieën, waarbij geopereerd wordt vanuit een sterke, online georiënteerde visie, op maat gemaakt per project of artiest.

The Given Horse
Radio 3FM noemde het ‘Een stoerdere versie van Acda en de Munnik’. Frontmannen van dit duo zijn Marius van der Leij en Johannes Peetsma. Ze houden ervan om reizen te combineren met muziek maken. Zo zijn ze naar verschillende landen gegaan met telkens een doel: overleven van muziek. In de Verenigde Staten probeerden ze het door op straat te spelen, in Japan gingen ze voor fame, in Griekenland was het doel het geld terug te halen en in Ierland gingen ze proberen quitte te spelen. Hoe het ze verging is te zien op hun YouTube-kanaal.

Ze waren te zien in o.a De Wereld Draait Door, ZappLive en met volledige band speelden ze menig maal bij 3FM. Ze spelen elk jaar op Oerol en ook Zwarte Cross is nu toegevoegd aan het rijtje. Tijdens Eurosonic/Noorderslag waar ze meerdere keren speelden kregen ze lovende recensies van verschillende landelijke platforms. Eind 2015 wonnen ze de publieksprijs van de Friese PopAwards. Momenteel spelen ze zo’n 100 keer per jaar door het hele land en kwam in juni 2018 een Nederlandstalig album uit genaamd ‘Morgen Stop Ik Echt’.

Wanneer: zaterdag 25 mei 2019
Waar: Sint Jansstraat 7, Groningen
Hoe laat:  Aanvang: 14:00, Start: 14:30 tot +/- 17.00 uur
Entree: 5 euro (Pin of gepast betalen)
25 mei – Skills & Knowledge #2: “Let’s promote the shit out of it!” – promotie van je muziek
Facebook event