Stage vacature: stage marketing & communicatie (publiciteit) POPgroningen

Wil jij duiken in de wereld van marketing & communicatie en social media? Promotie verzorgen van producties zoals o.a. Grunnsonic, de POPgroningen Talent Award en de Skills & Knowledge Sessions? Blijf jij graag op de hoogte van het laatste Groninger popcultuur nieuws? POPgroningen zoekt een stagiair(e) Marketing & Communicatie (Publiciteit)! Lees verder voor meer info.

Periode: September 2019 t/m april 2020

Type stage: HBO / universitair meerderejaars

Urenschatting: parttime, +/- 24 uur p/w + producties. Wo, do en vr overdag + soms ‘s avonds.

Samenvatting stage:

* +/- 3 dagen per week ondersteuning ohgv projecten en dagelijkse werkzaamheden.

* Projecten als: Skills & Knowledge Sessions; Grunnsonic; POPgroningen Talent Award; Groninger popmeeting; Local Heroes podium; Hit The North.

* Dagelijkse werkzaamheden: Communicatie met muzikanten, acts, locaties, muziekprofessionals, fotografen, presentatoren, technici en organisatoren t.b.v. projectwerkzaamheden; diverse andere voorkomende werkzaamheden.

*Je werkt in een klein, jong team, in een gedeeld kantoor in VRIJDAG, cultureel cursuscentrum en huis van de amateurkunst van Groningen.

Functieomschrijving:

Je assisteert bij projecten die qua voorbereidingen en ondersteuning binnen jouw stageperiode vallen, zoals de Skills & Knowledge Sessions (aantal panelsessies per jaar); de Groninger popmeeting (najaar 2019); Grunnsonic (half januari 2020); de POPgroningen Talent Award (februari/maart/april 2020) Local Heroes podium Bevrijdingsfestival Groningen (voorbereidingen maart/april 2020) ; en eventuele andere kleine projecten. Voor elk project word je gekoppeld aan de betreffende projectleider. Je zult ook assisteren op het gebied van dagelijkse werkzaamheden. Bijvoorbeeld iets regelen voor een workshop, bandcoachingtraject of een mailing opstellen en versturen.

Je zult veel assisteren bij de organisatie van projecten Grunnsonic en de POPgroningen Talent Award, omdat dit de grootste eigen en publieke projecten van POPgroningen zijn. Afgelopen jaar ging dit om 35 acts op 10 locaties in 4 dagen voor Grunnsonic en 11 producties (8 avonden dwars door de provincie, 2 avonden in Simplon en een eindfeest in Vera en 40 deelnemende acts) voor de POPgroningen Talent Award. Ook zul je veel bezig zijn met de organisatie van de Groninger popmeeting (provinciebrede, jaarlijkse meet-up Groningse popscene).

Je assisteert de projectleiders op organisatorisch en productioneel vlak. Dit kan in de praktijk betekenen dat je bijvoorbeeld voor Grunnsonic alle communicatie met deelnemende acts voor je rekening neemt, of bijvoorbeeld de e-mail communicatie met alle betrokkenen bij de Groninger popmeeting. Ook ga je met projectleiders mee op pad naar afspraken.

POPgroningen is een compacte organisatie. Praktische werkzaamheden zoals boodschappen doen voor producties behoren tot je bezigheden. Maar ook heb je veel eigen verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld in de aansturing van muzikanten en/of crew tijdens producties.

Al met al is een stage bij POPgroningen een stage met zeer diverse

werkzaamheden en verantwoordelijkheden en zul je veel waardevolle praktijkervaring opdoen.

Takenpakket o.a.:

– Communicatiewerkzaamheden (website, social media, nieuwsbrief, e-mail, telefoon etc)

– Mailings opstellen en versturen

– Planningen en draaiboeken maken en bijhouden

– PR werkzaamheden

– Creatief schrijven

Solliciteren?

Mocht je een iets kortere periode stage moeten lopen (minder uren in totaal), of een stage van

iets minder uren per week, kun je alsnog reageren op deze vacature.

Mail je motivatiebrief + CV voor woensdag 4 september naar Sjoerd Nijland, via sjoerd@popgroningen.nl

Meer info: www.popgroningen.nl en www.facebook.com/popgroningen

Eventuele vragen kun je ook mailen naar Sjoerd.