ReitdiepPOP viert eerste lustrum in Reitdiephaven

Op 13 en 14 september viert muziekfestival ReitdiepPOP hun lustrum aan de Reitdiephaven. Ook voor de vijfde editie pakt de organisatie flink uit en hebben zij o.a. de topband Memphis Maniacs geboekt. Vele sponsoren en het VSB Fonds ondersteunen het festival. Samen zorgen zij er voor dat bezoekers, jong en oud, twee dagen lang plezier kunnen hebben aan de mooiste stadsjachthaven van Groningen, de Reitdiephaven.

Op vrijdag 13 september zal, na het succes van vorig jaar, weer een Chill & Grill Unlimited BBQ plaatsvinden, voorafgaand aan het muzikale geweld van de Memphis Maniacs en meerdere supportacts. De zaterdag zal geheel gratis toegankelijk zijn en een open karakter kennen. De tweede festivaldag wordt geopend door leerlingen van de Rietzee, een van de basisscholen in de Reitdiepwijk. Een uur lang zullen zij hun muzikale talent laten zien aan het publiek, uiteraard gevolgd door een veelzijdig kinderprogramma voor de jongste bezoekers, met o.a. de befaamde Pimp My Bike en een kinderdisco verzorgd door Cool Kids Party. In de avonduren kunnen bezoekers dansen en uit hun dak gaan bij The Big 90’s & 00’s party en Karambam. Om het geheel compleet te maken, heeft de organisatie van ReitdiepPOP gekozen voor Stadslab als horecapartner.

Tickets voor de vrijdag zijn via de website van ReitdiepPOP te koop en aan de deur (tenzij uitverkocht).
Benieuwd hoe het vorig jaar was? Check hier de aftermovie van ReitdiepPOP 2018.
Foto: Evert Jan Luchies