Blanks bereikt 1 miljoen abonees

Denk aan muziek, vrolijkheid en (over-)enthousiaste kreten: dat is Simon de Wit, beter bekend als Blanks. De lange Nederlandse muzikant uit Groningen bouwt in rap tempo een internationale fanbase op met zijn YouTube kanaal ‘Music by Blanks’ en bereikt vandaag de magische grens van 1 miljoen abonnees .
Blanks is geen traditionele YouTuber, maar een muzikant die zijn online platform gebruikt om zijn ongelimiteerde passie en liefde voor muziek te delen. Zijn remakes van bestaande hits leidden tot samenwerkingen met DJ Armin van Buuren, en recentelijk kreeg hij reacties van Ariana Grande en Post Malone op zijn ‘StyleSwaps’ welke voor een exponentiële groei van zijn online volgers hebben gezorgd. Ook ‘offline’ legt Blanks graag de connectie met zijn achterban door het organiseren van fan meet-ups die tot dusver honderden mensen op de been brachten in New York, Amsterdam en Berlijn.
Blanks betrekt zijn fans ook regelmatig bij het schrijven van zijn eigen muziek, waardoor de betrokkenheid op social media enorm is. Toen de artiest onlangs besloot voor één week ‘offline’ te gaan brak de nodige paniek uit onder volgers. Zij vroegen zich af of het wel goed gaat met Blanks. Het antwoord daarop is “Ja!”.
Met twee succesvolle singles ’Don’t Stop’ en ‘Wave’ (waarmee hij als 3FM Talent de 3FM Megahit in de wacht sleepte) maakte Blanks een vliegende start. Afgelopen jaar trad hij op tijdens de Global Entrepreneurship Summit in aanwezigheid van onder andere Ivanka Trump en Mike Pompeo. Ook was Blanks te zien op VidCon Londen, VEED Awards Amsterdam en de New York Indie Week.