Meld je aan voor Skills & Knowledge #6: De muzikant en de producer feat. Simon Akkermans

In een reeks van zes panelsessies vertellen diverse professionals uit de muziekindustrie je over allerlei verschillende aspecten die komen kijken bij het muzikantschap. De sessies organiseren we voor popmuzikanten met een bestaande podium-act uit stad en provincie Groningen. Voor onze laatste sessie organiseren wij een masterclass voor producers en muzikanten gevolgd door een meet-up. Dit alles onder leiding van niemand minder dan Simon Akkermans.

SCROLL NAAR BENEDEN VOOR HET AANMELDFORMULIER

Simon Akkermans
Simon was vanaf zijn elfde in de weer met cassettedecks, en later met samplers en viersporen recorders. Geïnspireerd door Public Enemy, DJ Shadow en Beck, begon hij samen met DJ Kypski de band C-Mon & Kypski. Daarmee tourde hij tien jaar de wereld rond.
Vanaf 2011 legde hij zich toe op produceren voor artiesten en bands, en richtte hij zijn eigen EpicRainbowUnicornStudio op in het Kytopia van longtime friend Colin Benders. Vanuit daar produceerde hij albums voor o.a. Dazzled Kid, Bombay, The Great Communicators, Waltzburg, Mister and Mississippi, Jungle By Night en Sabrina Starke. De liefde voor vintage analoge apparatuur is terug te horen in de soms rafelige sound. Naast het werk in de studio is Simon manager van BINKBEATSmusic, en is hij live technicus voor oa Binkbeats en Benny Sings.

Na de masterclass zijn ook lokale producers aanwezig waarmee je kennis maakt tijdens een speeddate sessie. Een ontmoeting met producers die in omgeving Groningen actief zijn, potentiële samenwerkingen die je aan kan gaan of het stellen van een andere brandende vraag als (beginnende) producer: Dit je moment!

Producers en studio’s die aanwezig zullen zijn:
–  Twang Wolf Recording Studio
–  Harmen Ridderbos
–  Funnybones Studio
–  Clay Records
–  Studio Spitsbergen

Wanneer: zaterdag 16 november 2019
Waar: Sint Jansstraat 7, Groningen
Aanvang: 13:30
Start: 14:00
Entree: 5 euro (gepast of met pin betalen)
FB event

Formulier niet goed zichtbaar? Klik dan hier om het in te vullen.