ESNS presenteert Hit the North selectie 2020

ESNS (Eurosonic Noorderslag) maakt de nieuwe selectie van het talentontwikkelingstraject Hit the North bekend. De selectie bestaat uit drie acts per
provincie. Uit Friesland doen The Resurrection, Seewolf en Delore mee.  Drenthe selecteerde Isa Zwart, Moonradio en Same Old, de Groningse selectie bestaat uit Cashmyra, The Vices en The Desmonds. De negen acts presenteren zichzelf voor het eerst tijdens NOORD in Oost (voormalig House of the North) op 15, 16 en 17 januari 2020 gedurende ESNS in Oost, de club in het oude gymnasium in de Oosterstraat.

De huidige selectie van Hit the North: Daisy Bellis, Lester Blackfield, Mary Confurius, Meadowlake, Nadua, Small Town Bandits, Woe Blind Birds en YVI zullen zich ook presenteren met een showcase. Zij hebben gedurende het Hit the North jaar vier bootcamps, maandelijkse coaching en ondersteuning gekregen en laten tijdens ESNS het eindresultaat van het jaar zien. Dit is tevens, samen met het bezoek aan de ESNS conferentie, het laatste onderdeel van hun jaar Hit the North.

Tijdens NOORD in Oost presenteert ESNS tevens een Hit the North plaat, met zeven liedjes van de huidige Hit the North selectie. De nummers zijn opgenomen tijdens de bootcamp in Meppel, onder leiding van Frans Hagenaars van Excelsior Recordings. De plaatpresentatie vindt plaats gedurende de opening van NOORD in Oost op woensdagavond 15 januari.

Hit the North is het talentontwikkelingstraject van ESNS, Popfabryk, POPgroningen, Kunst & Cultuur Drenthe en Into The Great Wide Open. Ieder van de drie noordelijke provincies levert drie acts aan die geselecteerd worden voor Hit the North. Gedurende vier bootcamps verspreid over een jaar wordt jong muzikaal talent klaargestoomd voor een carrière in de muziekindustrie.

Hit the North wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en We the North. NOORD in Oost is een officieel onderdeel van ESNS en vrij toegankelijk.