POPgroningen Talent Award maakt deelnemers bekend voor 2020

De POPgroningen Talent Award biedt een podium en ondersteuning aan opkomende muzikale acts van eigen bodem. De 40 deelnemende acts, varierend van hiphop tot singer-songwriter en heavy rock tot pop, spelen verspreid over acht avonden in de provincie op verschillende locaties. Elke avond is er een divers programma van vijf acts die zich in de kijker spelen voor publiek en scouts. Deze scouts voorzien de acts van feedback en selecteren elke avond één act die doorstroomt naar een van de twee avonden in Simplon. Met uiteindelijk een eindfeest in Vera. De act die tijdens het eindfeest in Vera als POPgroningen Talent Award houder van 2020 wordt uitgeroepen speelt uiteindelijk op festivals zoals Eurosonic, Grunnsonic en Bevrijdingsfestival Groningen. Daarbij ontvangt de act een mogelijke deelname aan het Hit the North traject in 2021 en doorstroming naar de halve finale van de Grote Prijs van Nederland.

Deelnemers 2020:
~waterleaf~, 7 Black Sides, Alix Callisto, Alumni World, AMK, Juandi$$imo X Beau, Blue Yellow, Breakpoint Nine, Calidus, Dirk Wolf, Elle Beau, Else Schreur, Fred Goverde, Jadi D, Jini, Jonathan Rhodes, Joris Zwering, Kerwin, Lonewolf, LowPoint, Marije Veenstra, Mark Roggebrood, MARVO, McScallywag, Mind Fuji, MUFFKUTZ, Pagan Drive, Raw Diamond, Rick Frans, Rosa van Bommel, Seafire, Stinos, Stuck In Traffic, Vera’s Charm, Wanderoo, XO Nomit, YLVALIE en Yung Duzit & Qbeats.

De deelname van een aantal acts is tot stand gekomen door een samenwerking met Urban House Groningen, VRIJDAG Popbands, Kunstbende, USVA Nootuitgang, Popsport en Stukafest.

Op 29 november kwamen de acts al samen voor een meet-up met flitscolleges en een demopanel van muziekprofessionals; Mijke Braaksma (programmeur Simplon UP), Arnout Arkenbout (organist MAARIS), Ruben van Hemmen (bandcoach VRIJDAG Popbands en frontman Small Town Bandits) en Bastiaan Nijbroek (docent Muziek Management Stenden University). Ook was er een presentatie van The Desmonds frontman Rob Schoenmakers over alles wat de band heeft meegemaakt als beginnende act tot het punt waar ze nu staan. Met de meet-up worden de acts voorbereid op hun optreden in februari en hun verdere muzikantschap. 

De acht voorrondes vinden plaats op elke vrijdag en zaterdag in februari dwars door de provincie Groningen. Iedereen is van harte welkom om te komen. De entree is gratis. Locaties en line-up per avond wordt binnenkort aangekondigd. Houd daarvoor de website en social media van POPgroningen in de gaten en/of abonneer je op de nieuwsbrief. Dus kijk op www.popgroningen.nl.

Foto: Cashmyra de POPgroningen Talent Award houder van 2019 door Floris Duijn.