POPgroningen Talent Award maakt line up bekend voor Appingedam, Stadskanaal en Veendam

De POPgroningen Talent Award komt in februari naar de provincie! De POPgroningen Talent Award biedt een podium en ondersteuning aan opkomende muzikale acts van eigen bodem. De 40 deelnemende acts, varierend van hiphop tot singer-songwriter en heavy rock tot pop, spelen verspreid over acht avonden in de provincie op verschillende locaties.

Elke avond is er een divers programma van vijf acts die zich in de kijker spelen voor publiek en scouts. Deze scouts voorzien de acts van feedback en selecteren elke avond één act die doorstroomt naar een van de twee avonden in Simplon. Met uiteindelijk een eindfeest in Vera. De act die tijdens het eindfeest in Vera als POPgroningen Talent Award houder van 2020 wordt uitgeroepen speelt uiteindelijk op festivals zoals Eurosonic, Grunnsonic en Bevrijdingsfestival Groningen.

De volgende drie locaties met bijbehorende line up zijn bekend gemaakt. De POPgroningen Talent Award gaat in 2020 los in o.a.:

Veendam 14 februari (Jongeren centrum Break)
Line up: 
Joris Zwering
Jini
Blue Yellow
Stuck In Traffic
McScallywag

Stadskanaal 21 februari (Café De Twee)
Line up:
Rosa van Bommel
Raw Diamond
Mark Roggebrood
Mind Fuji
Dirk Wolf

Appingedam 28 februari (Bar Meneer Jansen)
Line up:
Rick Frans
XO Nomit
Wanderoo
Vera’s Charm

De POPgroningen Talent Award begint om 20:00 (uitzondering van Appingedam, daar is de start om 21:30) en is gratis toegankelijk voor iedereen.

Meer events worden binnenkort bekend gemaakt. Kijk hier voor de bekendmaking van de eerste drie locaties.

Fotografie: Floris Duijn