De Grote Prijs van Nederland: start aanmeldperiode!

Vanaf 27 februari tot 1 april kunnen hiphop acts, bands, singer-songwriters en elektronische acts zich aanmelden voor de Grote Prijs van Nederland 2020. De Grote Prijs van Nederland is de langstlopende landelijke popmuziek competitie van ons land voor muzikanten met eigen repertoire. Anders dan in voorgaande jaren zijn er geen verschillende categorieën binnen de Grote Prijs van Nederland. Alle categorieën zijn samengevoegd in één competitie, op zoek naar ‘de beste live act van Nederland’.

Op zoek naar ‘de beste live act van Nederland’

Er zijn twee manieren om als act deel te nemen aan de Grote Prijs van Nederland. Je kan je plaatsen via je lokale popkoepel, de aangeslotene van POPnl. Bijvoorbeeld door het winnen van een regionale muziekcompetitie of door uit te blinken binnen de diverse talentontwikkelingstrajecten in het land. Naast deze afgevaardigden vanuit alle provincies van Nederland, is er ook een open inschrijving. Aanmelden kan tot en met 31 maart via de website.

Wedstrijdverloop

De deelnemers uit de open inschrijving worden door een deskundige vakjury beoordeeld en geselecteerd. In totaal strijden 28 acts tijdens vier halve finales voor een plek in de finale op zaterdag 23 mei in de Melkweg in Amsterdam. De halve finales vinden eind april plaats in Zwolle, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven.

Acht acts plaatsen zich voor de finale, waar uiteindelijk één act de beker in ontvangst mag nemen met een mooi prijzenpakket bestaande uit opnamebudget, coaching, diverse optredens en de titel ‘beste live act van Nederland’. Naast de winnaar van de Grote Prijs van Nederland is er ook een publieksprijs en een prijs voor de beste muzikant van de avond.

Grote Prijs van Nederland

De Grote Prijs van Nederland staat sinds 1983 bekend als dé competitie voor jong poptalent en is dit jaar een nauwe samenwerking aangegaan met POPnl en Muzikantendag. Deze organisaties geloven in de kracht van de Nederlandse popmuzikant, maar zien ook dat jonge ambitieuze artiesten een opstap en begeleiding nodig hebben om verder te komen. De Grote Prijs heeft eerder al veel grote talenten voortgebracht. Typhoon, Eefje de Visser, Kalibwoy, Lucky Fonz, Dio, Ronnie Flex en Ali B stonden allemaal in de finale. En vanaf vandaag kunnen de popartiesten van de toekomst zich via www.groteprijsvan.nl weer aanmelden voor de Grote Prijs 2020.

Organisatie de Grote Prijs van Nederland

De Grote Prijs van Nederland wordt georganiseerd in samenwerking met GRAP en POPnl en mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds, Sena, Muzikantendag, Paradiso en Melkweg.

POPnl: is een samenwerkingsverband tussen de verschillende provinciale popkoepels en die van de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.
GRAP: stimuleert de popcultuur in Amsterdam en is organisator van de Grote Prijs van Nederland en de Muzikantendag. Jaarlijks organiseert de GRAP events als competities, showcases en festivals.
VSB fonds: gelooft dat de werking van kunst en cultuur op het individu, collectieve effecten in de samenleving tot stand brengt. Het biedt mensen de mogelijkheid zichzelf creatief uit te drukken, wat zorgt voor zingeving en verbinding met anderen.
Sena Performers: is jouw muziek uitgezonden op radio of TV? Meld je dan nu aan bij Sena. Wij zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt.