POPgroningen Talent Award line-up in Simplon bekend

De POPgroningen Talent Award biedt een podium en ondersteuning aan opkomende muzikale acts van eigen bodem. Veertig acts speelden verspreid over acht avonden in de provincie. Scouts voorzagen hen van feedback en kozen elke avond één act die doorstroomde naar Simplon. Dit zijn: Jadi D, ~Waterleaf~, Vera’s Charm, Jonathan Rhodes, YLVALIE, Mind Fuji, McScallywag en Breakpoint Nine! De line-up van de avonden in Simplon is nu bekend.

Kom langs bij POPgroningen Talent Award in Simplon
Iedereen is van harte welkom bij de avonden in Simplon. De POPgroningen Talent Award avonden in Simplon beginnen om 20.30 uur en zijn gratis toegankelijk.

Op donderdag 19 maart spelen Mind Fuji, ~Waterleaf~, McScallywag en Jadi D.
Check het Facebookevenement hier.

Op donderdag 26 maart spelen YLVALIE, Vera’s Charm, Jonathan Rhodes en Breakpoint Nine.
Check het Facebookevenement hier.

POPgroningen Talent Award: ontwikkeling van de acts en coaching staan centraal

Alhoewel er op het eind maar één act overblijft die nog extra wordt gecoacht, is er in elke stap van het traject aandacht voor talentontwikkeling en coaching. Voorafgaande aan de avonden in Simplon ontvingen de 40 deelnemende acts flitscolleges en coaching en speelden ze, verspreid over acht avonden, op verschillende plekken in de provincie. Scouts hebben de acts elke avond afzonderlijk voorzien van feedback en per avond één act geselecteerd die is doorgegaan naar Simplon. Tijdens beide avonden in Simplon worden door scouts twee acts geselecteerd die meegaan naar het eindfeest in Vera, op vrijdag 24 april. Hier wordt duidelijk wie zich de houder van de POPgroningen Talent Award 2020 mag noemen.

Vrijdag 24 april VERA

De act die op 24 april in Vera wordt uitgeroepen als POPgroningen Talent Award houder van 2020 speelt uiteindelijk op festivals zoals Eurosonic, Grunnsonic en Bevrijdingsfestival Groningen. Daarbij ontvangt de act mogelijke deelname aan de halve finale van de Grote Prijs van Nederland en verschillende consults. Acts die de award eerder mee naar huis namen waren Boyz in the woods (2017), Cirrus Minor (2018) en Cashmyra (2019).

Foto door Floris Duijn.