Luister naar ons – Help Nederlandse artiesten!

Radiozenders betalen jaarlijks Buma en Sena voor het gebruik van muziek. Dit wordt verdeeld over de mensen wiens muziek gedraaid wordt. Nu alle Nederlandse bands en acts geen inkomen meer hebben door live-optredens en dit ook nog wel even zo lijkt te blijven roept Luisternaarons.nu de zendermanagers op zoveel mogelijk – of zelfs alleen maar – Nederlandse muziek te draaien. Muziek uit Nederland dus: van metal tot dance, van Nederlandstalig to instrumentaal. Hiermee zorg je namelijk direct voor inkomsten bij deze artiesten. Het geld gaat dan niet naar Amerikaanse artiesten bijvoorbeeld, maar naar je favoriete artiest uit Nederland!

Tijdens Corona is het dus extra belangrijk om zoveel mogelijk Nederlandse artiesten op de radio te krijgen!  De campagne #Luisternaarons vraagt hier aandacht voor. Ook JIJ kunt de artiesten steunen! Door bijvoorbeeld een mail te sturen naar lokale of nationale radiozenders en te vragen meer artiesten uit NL te draaien. Check meer info via https://luisternaarons.nu Help je mee? #luisternaarons