Bandcamp doneert de opbrengst van verkoop 100% aan artiesten

De corona-pandemie blijft ons allemaal beïnvloeden, en artiesten zijn bijzonder hard getroffen omdat tours en shows in de nabije toekomst worden geannuleerd. Nu zo’n grote inkomstenstroom bijna volledig opdroogt, is het vinden van manieren om artiesten de komende maanden te blijven ondersteunen een dringende prioriteit voor iedereen die om muziek geeft en voor de artiesten die het creëren.

Nu heeft Bandcamp hier een initiatief in genomen: op 5 juni en 3 juli (de eerste vrijdag van elke maand) zien ze af van hun inkomstenaandeel voor alle verkopen op Bandcamp, van middernacht tot middernacht. Support jouw favoriete artiest!

Bandcamp is een artiestenplatform waarbij onafhankelijke artiesten hun muziek kunnen uploaden en verkopen waaronder ook merchandise. Op 1 mei 2020 deden ze het voor de eerste keer en fans betaalden artiesten $ 7,1 miljoen – geweldig! #BandcampFriday

Meer info vind je op de pagina van Bandcamp zelf. Klik hier voor de link.