YLVALIE en Jonathan Rhodes naar POPgroningen Talent Award eindronde in VERA

Donderdagavond 1 oktober zijn YLVALIE en Jonathan Rhodes als eerste twee acts geselecteerd voor de eindronde van de POPgroningen Talent Award in VERA, op 14 november. Op 15 oktober wordt bekend welke twee acts er nog meer doorgaan naar VERA. Ook deze avond is via een livestream te volgen. Tijdens het eindfeest treden deze vier acts op en wordt duidelijk wie de houder van de POPgroningen Talent Award 2020 wordt.

Een geslaagde avond

Donderdag 1 oktober stonden YLVALIE, ~waterleaf~, Jonathan Rhodes en Jadi D op het podium in Simplon. Scouts bekeken de shows en besloten dat YLVALIE en Jonathan Rhodes doorgaan naar de eindronde in VERA. 

Vanwege corona regels kon er een beperkt aantal mensen aanwezig zijn, daarom werd er een livestream opgezet. We kijken terug op een geslaagde avond! We zijn erg blij dat we door een fijne samenwerking met Simplon onder andere deze livestream konden realiseren. Ruim 200 mensen hebben live meegekeken naar deze vier toffe Groninger acts! Het kost iedereen in onze sector veel extra tijd en energie om in deze tijd activiteiten te organiseren. We vinden het, juist nu, erg belangrijk hiermee door te gaan zoals bijvoorbeeld deze acts toch gezien worden.

3voor12 Groningen was aanwezig bij deze avond, lees hier hun sfeerverslag!

POPgroningen Talent Award in Simplon 15 oktober – kijk mee via de livestream!

Op 15 oktober staan Mind Fuji, Vera’s Charm, Breakpoint Nine en McScallywag op het podium in Simplon. Hier wordt bekend welke twee acts nog meer in VERA optreden tijdens het eindfeest. Ook deze avond zal via een livestream te volgen zijn. Informatie is te vinden op de social media en website van POPgroningen. Check hier het Facebookevenement. 

Eindronde in Vera op 14 november

Tijdens beide avonden in Simplon selecteren scouts twee acts die doorgaan naar de eindronde in Vera, op 14 november. Hier wordt bekend welke act de POPgroningen Talent Award houder 2020 wordt. Ook deze avond zal online te volgen zijn, meer info zal bijvoorbeeld in het Facebookevenement staan.

POPgroningen Talent Award: ontwikkeling van de acts en coaching staan centraal

In elke stap van het Talent Award traject is aandacht voor talentontwikkeling en coaching. Zo ontvingen de 40 deelnemende acts flitscolleges en coaching en speelden ze, verspreid over acht avonden, op verschillende plekken in de provincie. Scouts voorzagen hen elke avond afzonderlijk van feedback en selecteerden per avond één act die door kon naar de Simplon avonden. 

De POPgroningen Talent Award houder van 2020 speelt volgend jaar, onder voorbehoud van ontwikkelingen rondom COVID-19, op festivals Grunnsonic, Festival Hongerige Wolf en Aidition. Verder ontvangt de act een mogelijke deelname aan de Grote Prijs van Nederland en talentontwikkeltraject Hit The North, gratis repeteren bij VRIJDAG en deelname aan onze Skills & Knowledge sessies. Acts die de award eerder ontvingen zijn onder andere Boyz in the woods (2017), Cirrus Minor (2018) en Cashmyra (2019).

Foto’s: YLVALIE en Jonathan Rhodes in Simplon, door Jan Lenting, 1 oktober 2020

YLVALIE in Simplon door Jan Lenting