Relate Radio start op 1 januari met uitzenden

Vanaf vrijdag 1 januari is het nieuwe Groningse online radiostation Relate Radio te beluisteren! Het station, opgezet vanuit Stichting Hybrid Agency, biedt 3 dagen per week ruimte aan DJ’s, artiesten en muzikanten uit alle hoeken van de stad om radio te maken.

Relate Radio is ontstaan vanuit de behoefte om nieuwe en gevestigde artiesten een podium te geven waarmee ze zichzelf blijven ontwikkelen en uitdagen. Vooral nu clubs, zalen en andere culturele plekken dicht zijn. Luisteraars van het station kunnen op een laagdrempelige manier nieuwe muziek, persoonlijke verhalen, verschillende culturen en de verbindingen daartussen ontdekken.

Programma
DJ’s en artiesten krijgen de ruimte om eigen verhalen en die uit hun omgeving over (maatschappelijke) gebeurtenissen en uitdagingen te vertellen aan de hand van muziek en performances. Door die unieke mix van genres, achtergronden en culturen heeft het station een diverse en specialistische programmering.

De eerste uitzending op 1 januari is in handen van beatmaker en zoon van Ede Staal; Jasper Staal. Verder verzorgen o.a. Michiel Teeuw, Selene (Riot Grls, techno), DJ Caramelo (salsa, latin), DJ Lowpro (Urban House, hiphop), Freek Strano (Ongehoord, electro) en H€NK shows tijdens het eerste weekend. Daarnaast wordt ook het audio-project ‘Ongehoorde Verhalen’ met portretten van Stadjers uitgezonden.

Team
Het team achter Relate Radio bestaat uit een verzameling van fijne mensen die onder meer ook betrokken zijn bij Club Lekkend Licht, nachtclub OOST, Paradigm, KopjeK en IIWII. Het project wordt zakelijk ondersteund door Hybrid Agency met financiering van Gemeente Groningen en Gasterra.

Vanaf 1 januari kan je luisteren naar Relate Radio.