Vanaf 1 juli mogelijk weer evenementen

Wij knijpen onze billen samen van plezier! Festivals en evenementen kunnen beginnen met het plannen van events na 1 juli. Doordat het demissionaire kabinet verwacht dat iedereen vanaf 18 jaar tegen die tijd ingeënt is, zouden er vanaf die datum weer meer mogelijkheden zijn.

Het blijft natuurlijk onzeker, maar dit biedt perspectief. Mochten er door coronamaatregelen toch evenementen geannuleerd moeten worden, krijgen organisaties 80 procent van de gemaakte kosten terug krijgen als gift. Dit geldt voor alle evenementen tot 31 december. Evenementen die vorig of dit jaar al in gang waren gezet, vallen onder deze regeling als zij verplaatst worden naar een datum na 1 juli.

Ook de positieve ervaringen met de Fieldlab evenementen zijn voor het kabinet een aanleiding om met deze regeling te komen.